Tak pandai buat kek tiramisu, kita beli jerlah

9 Nov

Harijadi mak dah few weeks lepas. Tapi sebab anak kesayangan dia yang dok kat Seremban tu baru last weekend dapat balik, so barulah ada sesi potong2 kek. Kali ni beli kek kat Baker’s Cottage..mengidam tiramisu dehh!

Mak dah 59 tahun. Kemain banyak lilin aihh..tu cucu2 dia yang susun, suka suki jer berapa banyak lilin dia nak letak.

Nyalakan lilin bukan bagi mak tiup pun, tapi budak bertuah 2 orang tu dah cop. Siap gelapkan rumah..padahal hari siang..hihihi..kisahnya mak keluar gi kenduri kahwin, so bila dah balik tu ala-ala supriselah gitu.

Hero kecik bad mood, dia ikut my parents gi kenduri kahwin tu. Dalam kereta dia syok layan tidur..tu yang bangun moody tu. Abang tak ikut, sebab baba and i tak pergi (diakan anak mama) so dia yang tengah happy mood tiuplah lilin tu sesorang.

Hahaha! I taktau apa yang menggelikan hati mereka.

Si moody yang minta ditenangkan jiwanya

Nak ucap lagi sekalilah..selamat hari ulangtahun ke-59 mak. Kejap jer masa berlalu, tahun depan mak dah masuk 60 tahun..kategori warga emas tu. Tapi mak tetap muda dihati kami..boleh? Apepun semoga mak terus ceria dan bahagia disamping kami..amin 🙂


12 Responses to “Tak pandai buat kek tiramisu, kita beli jerlah”

  1. Ieda Al-Habsyi November 9, 2010 at 11:38 am #

    epy bufday! 🙂 lame dah tak buat tiramisu, suka tiramisu strawberry 🙂

    • rillys November 9, 2010 at 1:16 pm #

      thanks for the wish ieda 🙂 ohh pandai buat ekk? bestnya!

  2. Syazana November 9, 2010 at 11:55 am #

    Sis,tiramisu from bakers cottage memang terbaik..wuhuhuhuhu =)

    • rillys November 9, 2010 at 1:13 pm #

      ahaa! tau takpe..hihihi..nak buat sendiri tak jadi2

  3. Dee November 9, 2010 at 1:06 pm #

    kek baker’s cottage pun sedap2..i like tiramisu..

    happy birthday makcik..

    • rillys November 9, 2010 at 1:13 pm #

      thanks for the wish dee 🙂 memang idaman ramai kek tu…

  4. ikiqzana November 9, 2010 at 4:08 pm #

    happy belated birthday buat mak lily.. tu la bdk2 yg sebenar nyer yg seronok tiup lilin.

    suker jugak mkn kek tiramisu.. sedap.

    • rillys November 9, 2010 at 5:15 pm #

      thanks zana 🙂 aah diorang yg over part tiup2 lilin ni. hehe..suka kek ni jugak ekk..gimme five!

  5. mummysyafie November 9, 2010 at 5:06 pm #

    happy birthday to ur mom dear..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.

    • rillys November 9, 2010 at 5:14 pm #

      thanks nor 🙂 amin…

  6. Wawa~* November 10, 2010 at 11:18 am #

    wahhh hepi besday wat mak akak… cantik nyer lg walau dh 59 🙂 smuga panjang umur n sntiasa sihat n hepi….

    • rillys November 10, 2010 at 12:59 pm #

      thanks wawa! amin…

Leave a Reply