Aira vs hero kecik

4 Nov

Hari isnin lepas i cuti. Jaga abang yang tak sihat. So alang2 menyeluk pekasam i babysit sekali the lil girl yang mak jaga…aira. Ohh dan juga my hero kecik sekalilah. Bagi chance mak rehat for the day.

Dah makin bijak budak kecik aira ni. Tahun depan dah nak gi kindie ekk..nenek dah tak jaga airalah yer. Tapi petang2 kalau free ajak mama datang main2 dengan abang tau!

Dimana ada aira, disitu ada hero kecik

Mereka melepak sambil makan maruku (entah camne eja). Dia suap dia..dia suap dia. Pastu gelak2 suka2..amboiii 🙂

Abang tak join pun. Even kalau dia sihat pun dia tak join. Cewah..kekonon macam dah besar sangatlah tu. Dia lebih rela hadap pc main game. Tu baju2 berlonggok tu budak kecik 2 orang tu lah tolong angkat. Kekadang nampak timbunan baju jer terhoyong hayang. Orang yang mengangkatnya dah kena tutup dek baju2 tu.

Wekkk! Terimalah ucapan selamat hari deepavali dari aira dan hero kecik kepada semua yang menyambutnya. To the rest, enjoy your long weekend 🙂



16 Responses to “Aira vs hero kecik”

  1. Dee November 4, 2010 at 1:41 pm #

    eh..cutenyalah aira tu ye..lum dpt anak perempuan..feeling2 bela anak perempuan dah ada kan..kihkihkih…

    • rillys November 4, 2010 at 2:08 pm #

      sangat betul! saja taknak mention dalam entry..hahaha..gatall

  2. baizurah November 4, 2010 at 1:45 pm #

    wahhh ramainya u jaga…sure penat! i jaga si kenit sorang ni pun rasa nak pitam kekadang ngn karenah dia..hehehehe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    • rillys November 4, 2010 at 2:07 pm #

      satu hari tu jer i jaga ramai..hehehe..tapi i lagi salute my mom leh jaga ramai 🙂
      thanks sudi singgah yer…

  3. eina November 4, 2010 at 2:28 pm #

    wah..balik ni harus tunjuk blog lily kat dia coz everytime balik umah nak tgk abam ngan hasif kat laptop..

    • rillys November 4, 2010 at 2:57 pm #

      hehehe..comel jer bunyi :)…lepas ni mesti diorang selalu jer rindu nak main2 dgn aira

  4. Lyn Yusoff November 4, 2010 at 3:26 pm #

    muka dia cm hero kecik lah..
    ada iras..
    feeling2 dulu jaga baby girl.. manelah tau melekat kan.
    hehhee

    • rillys November 4, 2010 at 4:59 pm #

      amin lyn amin 🙂

  5. JMR November 4, 2010 at 11:04 pm #

    alahai, comey nyer kids ni..comot2 pon still cute!!!:-)

    • rillys November 8, 2010 at 10:24 am #

      tapi kalau orang tua yg comot..buruk benor rupanya..hihihi

  6. Rozey November 5, 2010 at 5:59 pm #

    lily lotus: hai si hero kecik……boleh tahan ek…..hi3….

    • rillys November 8, 2010 at 10:23 am #

      mama dia jer kekadang tak tahan dengan dia..hehehe

  7. pRincEsS_N November 7, 2010 at 8:44 pm #

    behsnyerr kak..cuti2..ade gak bnde mlayan bdk2 ni..N cuti duk sorg2 kt uma..en hubby x balek..wuaa..boringgg..

    • rillys November 8, 2010 at 10:22 am #

      ur time will come 🙂 nak dekat dah pun..seronok nanti main2 dengan anak kat rumah..hehehe

  8. shada November 8, 2010 at 10:58 am #

    girlfriend si tecit ni ke?
    ke si tecit dah ready for adik girl girl 🙂

    amin to that!

    • rillys November 8, 2010 at 12:06 pm #

      erkk..ready for baby girl kot..hihihi..thanks!

Leave a Reply