Kasihan anak kecil ni accident

19 Oct

Anak buah baba accident 2 minggu lepas. Sian betul budak tu..baru 6 tahun. Pepagi mak baba dah call cakap nak gi tengok cucunya yang accident kat johor tu. Kebetulan hari tu waktu kerja. So, lepas kerja baba and i pecutlah balik perak gi amik mak baba. Takde balik rumah nak makan ke nak mandi ke dulu..dengan baju kerja jugak jalan gi perak.

Kesian tak? Habis patah riuk anak adik baba ni yang juga merangkap sepupu paling kamceng dengan hero kecik. Dia accident kat kawasan perumahan. Nak seberang jalan, alih2 ada motor rempit laju rempuh dia. Aduhaiii…

Masa ni kitorang dah amik mak baba. Bawa balik kl, around 2am baru sampai rumah..lepak rumah kitorang dulu sementara tunggu adik baba from johor datang amik mak.

Mak abah i pun tak tidur jugak. Yerlah besan datang dari jauhkan..lama pulak tak jumpa tu.

I taktau berapa speedtrap kena dek penangan speed baba bawa kereta. Hahaha! Nasiblah..janji selamat sampai.

Penat toksah cakaplah. I pun dok termangu jap kat meja makan. Taktahu nak mandi dulu ke..nak makan dulu ke..nak kemas barang kat keta dulu ke..nak jenguk anak kat atas dulu ke sebab diorang merajuk i balik kampung tak bawa diorang.

Sebab pada diorang balik kampung adalah seronok. Diorang ingat i balik lama kot. Sudahnya diorang tidur siap lock pintu dari dalam which is jarang berlaku..hihi..merajuklah tu.

Sudahnya lepas mak dengan adik baba dah gerak gi johor, i merangkak dari tingkat bawah naik bilik tidur pastu merangkak lagi panjat katil n terus boommm! Percaya tak i merangkak? Cuba u all buat kalau tengah penat tahap gaban. Kompem bila dapat paut kaki katil terasa bagai disyurga. ZzZzzzzz!


14 Responses to “Kasihan anak kecil ni accident”

  1. nURmALa mAZLaN October 19, 2010 at 2:23 pm #

    Kesian nyer kak
    tu la..kekadang kita hati2 org lain lak hentam kita

    • rillys October 19, 2010 at 2:47 pm #

      itulah namanya malang tak berbaukan. semoga anak kecil itu cepat sembuh

  2. syeka October 19, 2010 at 3:21 pm #

    siannya dia….
    semoga cepat sembuh yer..

    • rillys October 19, 2010 at 4:03 pm #

      thanks syeka 🙂

  3. zuris October 19, 2010 at 3:51 pm #

    kurang ajar nye mat rempit!
    haihhhh.
    kesiannya dia.

    merangkak naik tangga?
    mak aii.dah macam juon le lak.huhuu

    • rillys October 19, 2010 at 4:03 pm #

      dah nama mat rempit takde yang terlebih ajar pun..hehehe..ahaii gitulah yg i rasa..ju-on versi pompuan mesia..hahaha

  4. attyfir October 19, 2010 at 4:44 pm #

    kesiannya ..semoga cepat sembuh ye.

    • rillys October 19, 2010 at 4:54 pm #

      thanks kakty 🙂

  5. Lyn Yusoff October 19, 2010 at 4:50 pm #

    alahaiiiii kesiannyer dia…
    sometimes kita hati2.. orang lain buat onar..
    kurang asam punya mak rempit… huhuhu
    dpt tangkap tak lily??

    • rillys October 19, 2010 at 4:54 pm #

      budak area situ jugak so takleh lari mana. skrg dah jadi kes polis. rasakan

  6. azzey October 20, 2010 at 9:03 am #

    lily lotus: siannya budak tu….dh okay ke dia?

    • rillys October 20, 2010 at 10:04 am #

      dah klua spital tp terlantar jerlah..sian kecik2 dah patah sana sini

  7. mummysyafie October 20, 2010 at 11:10 am #

    ya Allah ly..sekian nya kat dier. camne la mat rempit tu leh main langgar orang je. hampir sebelah tu patah..astaga..sian dier.

    • rillys October 20, 2010 at 2:11 pm #

      tu lah kak. tak dapat nak bayangkan sakitnya. budak tu nak lintas kat simpang. pandang jalan kosong jer sekali mat
      rempit tu tetiba keluar meluru laju bawa motor

Leave a Reply