Doa seorang ibu…

5 Oct

Kembar cermin..boleh?

Comelkan budak kecik ni? Lepas pergi rumah kawan my father tu kitorang terjah rumah kawan dia jugak lagi..kat ampang. So budak kecik ni anak dia..the mother adalah orang filipina..cute betul!

Mentang2 nampak anak dara orang..terus lagak hero ekk abang

Bakat jaga adik perempuan dah nampak sangat kat my heroes..hihihi!!

Then we shoot to Subang..rumah sepupu mak. Perghh capek toksah cakaplah. Dulu i pernah story pasal makcik pakcik ni yang masa anak diorang kecik2 dulu hidup susah sangat. Tapi hari2 dia cakap kat anak2 dia..masa tu 2 orang jer..kaklong jadilah doktor..kakngah jadilah lawyer.

Doa makcik ni termakbul (yang tudung hijau)..yang kaklong dah jadi doktor pakar sakit puan dan ada klinik pakar sendiri kat klang..yang kakngah dah jadi lawyer kat satu firm terkemuka..n sekarang tengah bertugas kat Dubai. Memang hari yang penuh inspirasi for me 🙂

Doa seorang ibu tu kan insyaallah dimakbulkan kalau kena dengan usaha dan tawakal

Both of u jadi engineer..ok? Kan suka experiment n pomen macam2…

Oh no kata hero kecik

Abang jadi IT Engineer macam baba..hero kecik nak jadi doktor katanya..so bila abang dah pening tengok segala tok nenek motherboard boleh jumpa dia. Hihi..mama aminkan saja 🙂

Ok tutup kisah ambition tu. Ni nak story pasal 2 tiang kat pagar comel ni..i ingat lagi 20 tahun lepas both of us ada amik pic exactly kat sini..nanti i selongkar album lama cari balik..

Itu dia..ben 10 dah nangis..sebab dia pun nak amik pic kat tiang ni..before that i suruh dia ketepi sebab nak amik pic berdua jer dengan my sis..haiyooo! Doktor kememehlah gini…



12 Responses to “Doa seorang ibu…”

  1. mummysyafie October 5, 2010 at 12:40 pm #

    memang betula la dear..macam kembar.

    • rillys October 5, 2010 at 1:46 pm #

      yer ke..hehe..sebab ly teringin nak twins kot

  2. are_t October 5, 2010 at 12:48 pm #

    alaaa…abgnya udah kecapetan agaknya….:)

    • rillys October 5, 2010 at 1:44 pm #

      itulah..moody jer dia..hehe

  3. erin October 5, 2010 at 12:48 pm #

    alaalaaallaaa
    manja la hero kecik ni

    btw, harap2 doa kita dimakbulkan olehNya
    psst..pstt..agak2 sempat tak nak adjust doa utk si anak kecik ni? dulu kt germany syiookk hbs tgk tennis terminta pulak camimi jadi tennis player! :p

    • rillys October 5, 2010 at 1:44 pm #

      haha..funnylah erin ni :)…takpe..yg tu as a hobby apa salahnya

  4. azzey October 5, 2010 at 4:08 pm #

    lily lotus: Yelah…..Ben 10 pon ada perasaan juga…..hi3…

    • rillys October 5, 2010 at 4:44 pm #

      betul betul betul…!

  5. Lyn Yusoff October 5, 2010 at 6:46 pm #

    semoga anak2 u berjaya dgn ape yg mereka inginkan..
    InsyaAllah…

    ermmmm nak kena ada anak perempuan tu lily,
    bakat2 ur heroes dah ade tu nak jaga adik.. hehehe

    • rillys October 5, 2010 at 11:36 pm #

      amin :)…thanks for the prayer lynn

      hehehe..itulah memang ditunggu sangat nak dapat baby girl..insyaallah kalau ada rezeki

  6. REDBLOODSNOW October 11, 2010 at 9:55 am #

    hehe..a’ah ler. kembar uols…hikss

    • rillys October 11, 2010 at 11:37 am #

      hihi..kembarlah sangat 😛

Leave a Reply