Seronok tengok orang kaya yang peramah :)

4 Oct

Raya story..from Bukit Antarabangsa with lep πŸ™‚

Haritu i follow my father gi beraya rumah kawan dia kat Bukit Antarabangsa. Uncle yang baju biru tu lah kawan abah..kawan sekampung dia..dah nama pun kawan sekampung..habislah bukak semua cerita kisah masa jadi budak kampung dulu..seronok dengar!

Sebelah i tu lah wife dia..cantikkan? Dahlah cantik peramah pulak tu…

Rumah dia tersangatlah cantik. Serious u…

Kitorang datang pun bukan sebab dia invite ada open house ke apa. Tapi memang dia nak invite our family jer..sebab dah lama sangat dia tak jumpa my father. Itu yang boleh sakan berposing bila uncle tu sibuk chit chat n the wife pulak tengah kat kitchen..though dia ada maid..but still dia yang cook for the guests..how sweetkan?

Tetap ada hati nak naik walauponnn kaki tak kesampaian

I donno what happened kat anak bujang i sorang ni

Kitorang kat sini pun tak lama sangat..ada tempat lain nak pergi..n uncle tu pun ada hal jugak..orang businesskan..tapi kejap tu pun layanan sangat bermakna..walaupun kaya gah gitu tetap tak sombong..i like!

Bukan macam ada certain people tu..barulah nak up sikit gaya hidup tu.. sombong berlagaknya masyaAllah..nak pulak orang yang ada blogkan..lagi nampak keberlagakannya..dah camtu i langsung dah tak masuk blog tu.. ooppss!

Mahu tak nangis tengok kereta2 uncle tu..posrche cayenne sebiji, bmw 2 biji.. satu yang 4×4, satu yang 7 series, merc sebiji..aishhh..tumpang amik pic yer uncle..huhuhu..ambil berkat..amin πŸ™‚



18 Responses to “Seronok tengok orang kaya yang peramah :)”

  1. mrs zahir October 4, 2010 at 11:56 am #

    huhuhu..bila tinggi dilangtit,rumput dibawah tidak dilupa..

    • rillys October 4, 2010 at 12:07 pm #

      betul tu πŸ™‚

  2. mekchu October 4, 2010 at 1:01 pm #

    meleleh…… bleh tya dia keje apa??

    sok sok kalo mekchu kaya, mekchu pun tak nak sombong-sombong.. hahahaha… perasan!!

    • rillys October 4, 2010 at 2:04 pm #

      ohh dia businessman..one of the owner A.L-H.i.d.a.y.a.h G.r.o.u.p…

      mekchu dah kaya jgn lupa lily!

  3. lieza October 4, 2010 at 1:04 pm #

    lieza pon suka sgt dgn org yg bjaya tp masih merendah diri kn kak..

    • rillys October 4, 2010 at 2:01 pm #

      akak pun feeling gitu dik :)…tak lupa daratan

  4. Dee October 4, 2010 at 1:08 pm #

    hihihi..yg x ada blog pun ada gak yg sombong..baru jd engineer dh berlagak..hahaha..eh2..terbabas..

    org kaya yg peramah dan murah hati..akan melimpah-limpahlah rezeki mereka..amin2..

    • rillys October 4, 2010 at 2:01 pm #

      alaa engineer yg u ckp tu takde blog ke..nak tahu gak siapa..huhuhu!

      amin jugak untuk mereka2 yg peramah dan murah hati..tak kaya pun takpe asalkan hati bahagia..cewah

  5. watie October 4, 2010 at 1:36 pm #

    nengok gambo pun dah nampak kecantikkan umah tue… cantik3 πŸ™‚

    • rillys October 4, 2010 at 2:00 pm #

      kannn :)…tu yg terkesima sementara

  6. rasp October 4, 2010 at 3:46 pm #

    dia tak nak ke sedekah 1, 2 buah kete kat kita hahahahaha…
    bagus org gini, bertambah murah rezki kan…

    • rillys October 4, 2010 at 3:54 pm #

      sis..kalau dia sedekah pun i tak rela..tak mampu nak jaga maintenance..huhuhu

  7. mummysyafie October 5, 2010 at 12:46 pm #

    ly..sampai ke pencen takde la merasa nak pakai keta tu.

    rambut kiter sama itam ly..hati lainΒ². biarla mereka dengan perangai mereka…yang penting kita yang serba kekurangan ni bahagia la jugak

    • rillys October 5, 2010 at 1:45 pm #

      amin :)…yerlah biarlah mereka dan hati gah mereka..yg penting kita jaga attitude kita sendirikan

  8. erin October 5, 2010 at 12:56 pm #

    org mcm tu tahu tinggi rendahnya langit,
    di mana bumi dipijak, di situ la langit dijunjung..

    btw, mmg ada org yg kaya begini tetapi sgt baik dan pemurah
    biasanya org mcm tu pernah rasa hidup susah dulu,
    dan telah berusaha mengubah hidupnye

    tapi ada juga yg hidung tinggi sejengkal
    itu org yg senang atas kekayaan org lain..
    :p

    • rillys October 5, 2010 at 1:43 pm #

      sangat setuju! hehehe..pandai u susun ayat..i jugak yg fail..itulah yg cuba i sampaikan..hiks

  9. Gina October 6, 2010 at 12:56 am #

    Adatlah tu, tapi kawan your Dad nie masih ingat kat kawn lama die, walaupun dah kaya raya..ada tu, bila kaya bukan aje kawan, adik-beradik pun buak dek aje

    • rillys October 6, 2010 at 10:29 am #

      aiyak tu lagi dahsyat..lupa daratan terus

Leave a Reply