Baju raya tak banyak..sigh

22 Sep

Tiang adalah penyelamat untuk bergambar sebab boleh menyembunyikan badan yang dah kembang…

Sian mak mertuaku..penat yer mak? Tetiba syahdu teringat kat my mom jugak masa ni. Masa memula kawen dulu touching jugak bila turn tak beraya dengan mak sendiri..tapi sekarang tak sempat nak touching my 2 herores yang baik sangat tu dah sergah i apasal menung2..hehh

Seronokkan beraya masa zaman kekanak? Takde masalah pun nak fikir..tahu kutip duit raya jer..haha..

Adik kembar baba yang dah plus minus tinggi dari diriku..baru form 2.. memang mengikut genetik abangnya sungguh. Tu sebab seronok kalau berjalan dalam family baba..i nampak kecik..walauponnn 😀

Ni anak sulung to adik baba..i panggil dia kerol jer..bapa dia adalah sangat garang..haha..takut betul mamat ni dengan bapak dia..

Kisahnya masa raya pertama..dia asyiklah bukak songkok pastu letak merata.. pastu hilang jumpa balik hilang balik..sudahnya bapak dia kata jangan bukak2 songkok tu bila beraya. So, tiap2 kali gi beraya sampai raya keempat pun dia pakai songkok tu dengan baju casual..hiks!

Penuh beb perut..bawa handbag pun tak larat. I rasa dah habis kot kisah beraya kat perak..more pics kat fb nanti yer..esoknya raya keempat tu kitorang balik kl..yeah! Baju raya 3 pasang jer..semua dah habis pakai..takpe beraya kat kl kita recycle balik pakai..kesian.



16 Responses to “Baju raya tak banyak..sigh”

  1. suliana September 22, 2010 at 2:35 pm #

    sama la kita baju rya 3 pasang jek. pusing2 yg tu juga pakai.. huhu

    • rillys September 22, 2010 at 4:29 pm #

      ahaks..ly pun gitu jugak..jadilah dari takdekan..hehe

  2. lieza September 22, 2010 at 3:31 pm #

    xpe kak..bjimat cermat amalan mulia…

    • rillys September 22, 2010 at 4:28 pm #

      terima kasih atas peringatan..hehe

  3. azzey September 22, 2010 at 3:33 pm #

    lily lotus: samalah…kita pon 3 pasang je…

  4. rasp September 22, 2010 at 3:37 pm #

    uish 3 pasang tu kira byk lah sis….
    me sepasang je tu pun beli hari khamis sblum raya ngehehehe…

    • rillys September 22, 2010 at 4:27 pm #

      u tetiap bulan beli baju baru..consider baju rayalah tu sebab tak sempat nak bergaya lagi..hehe

  5. nasaoji September 22, 2010 at 5:21 pm #

    memang best tgk anak2 beraya..

    ala kak,,..kt tak dak langsung baju raya.. ;( -tipu!-

    • rillys September 22, 2010 at 5:35 pm #

      tak baik tipu! hihihi..mesti melaram sakan ni baju

  6. attyfir September 23, 2010 at 11:54 am #

    kty ..taun ni ingat nak pakai je baju yg ada..
    sekali mak byk lak plan .raya ke 2.baru beli baju raya..tu pun spsg..lain recycle.je

    • rillys September 23, 2010 at 2:01 pm #

      akak kan famous..dah tentu byk jemputan..lenkali beli bebanyak sikit baju raya..hehe

  7. Munirah Abd September 23, 2010 at 1:02 pm #

    Selamat Hari Raya. Mohon Maaf salah silap ye kak lily.

    • rillys September 23, 2010 at 2:00 pm #

      salam aidilfitri munirah 🙂

  8. zuris September 23, 2010 at 1:29 pm #

    kita pun syahdu gak.tahun nie raya 1st belah mr sharil.huhuu…

    lily..cuba kasi tips nak kekalkan kelangsingan badan tu setelah anak 2 😉

    • rillys September 23, 2010 at 2:00 pm #

      takpe..tahun depan raya sakan ditempat sendiri okay!

      erkk..tips tu..selalulah main kejar2 dengan anak turun naik tangga

Leave a Reply