Shopping on weekdays adalah heaven

3 Sep

Korang suka shopping on weekdays tak? Especially time2 nak raya ni..so dengan itu lepas jer balik kerja kelmarin i jump to midvalley..haha..jump katanya..lucky me my ofis 5 minit saja kesitu

See..lengangkan? kan?

Metrojaya tatap dihati..ecehh

Nak2 pulak nampak sign ni..lagilah kan

Pics sesi memilih baju2 for the kids takde. Sebab baba pun sama menggila memilih. Tapi taklah sampai gila..haha..tapi memang sangat puashati sebab tak sesak. Cashier pun buat kerja senyum jer..yerlah baju banyak pun takpe dia nak scan the tag price..cuba kalau ramai2 manusia sejagat..muka pun ketat..nak2 pulak ada tag takleh nak scan..gasak!

Baju for the kids done. Then grab baju melayu baba..cantik pulak design batik from Emmer Zecna ni so that’s our theme for this year..themelah sangat..hehh

Lupa plak pasal my bro ni. Diakan orang kuat metrojaya ni..haha..so kesana sini dia ngekor kitorang macam selalu2. Mana price yang mahal tu dapatlah jadi murah yang sangat2 patut..thanks bro..weh ko jangan quit kerja situ.. kalau nak quit pun cari kerja kat dalam mall jugak please..my bro ni bukan bahagian sales..tapi bahagian technical..ada yang pernah nampak?

Ok that’s it for the day…

My kids kat rumah dah mengaum2 kata shirah. Tak reti2 nak balik ke..haha.. esoknya lepas kerja kitorang repeat lagi tapi kat mall lain..esok2 lah i story kalau belum raya 😀

Barang pujukan sebab kitorang pergi beli baju raya tanpa mereka

Puashati tak dapat ikut pun..haha..3 hari berturut gi shopping lepas waktu kerja tanpa mereka kena beli something for them in return. Dan yang sepatutnya duit tu boleh beli baju raya mama lagi 2-3 pasang..sighh

Ohh rindunya nak sambung buat kuih raya! Happy weekend guys…


18 Responses to “Shopping on weekdays adalah heaven”

  1. ikiqzana September 3, 2010 at 3:18 pm #

    mmg senang sngt ler klu g shopping anak2 xde.. senang memilih. bnyk tu beli brg keperluan raya lily.. meriah.

    • rillys September 3, 2010 at 3:45 pm #

      aah tapi kena bawalah pita pengukur sekali..hehe

  2. zuris September 3, 2010 at 3:35 pm #

    kat sini..weekdays ke,weekend ke..sama aje.org ramai gak.
    dah jusco tu je shopping complex best kat sini.huhuu..

    • rillys September 3, 2010 at 3:44 pm #

      ohh yer ke..then terpaksa redah jer kan

  3. azzey September 3, 2010 at 3:36 pm #

    lily lotus:klu lengang mmg selesa nk pilih2 brg knnnnn….

    • rillys September 3, 2010 at 3:44 pm #

      aah gitu..tapi larat dgn tak laratlah balik kerja tu..hehe

  4. Lyn Yusoff September 3, 2010 at 3:51 pm #

    bestnyer shopping time tak ramai org..
    heaven ok…
    hehehehe

    • rillys September 3, 2010 at 4:11 pm #

      kan..nak round 40 kali pun tak mengapa

  5. rasp September 3, 2010 at 4:06 pm #

    mmg best kalo gi shopping skarang org tak ramai..
    kalo weekend hazabbbb…
    nak nak kalo treler tak ikut kan sis…
    leh laju skit activiti merembat tu 😀

    • rillys September 3, 2010 at 4:09 pm #

      ahaha i suka bab treler tu! lagi2 plak treler tu kalau ikut bila kita shopping dia pun isi treler dia dgn toys

  6. mekchu September 3, 2010 at 5:20 pm #

    of kos weekdays.. snggup amek cuti tau.. kalo w/end tak dpt pikir nak beli brg apa.. hahaha.. sakan nye dia..

    • rillys September 5, 2010 at 3:19 am #

      wah..lagi hebat sampai amik cuti..hehe..ly pergi lepas kerja..tapi 5 hari berturutlah jadinya..pastu balik terus pengsan..hehe

  7. Gina September 3, 2010 at 7:26 pm #

    Aduh !!11 sedihnya tengok you all bershopping-shopping nie

    • rillys September 5, 2010 at 3:18 am #

      erk..please don’t be :D…kalau i kat tempat u..i pun sedih! sabar yer…

  8. eina September 5, 2010 at 3:08 pm #

    tak pe hero kecik n abam tak dapat ikut shopping tapi dapat ben10.. sukela derang dpt jam ben 10 tu ..ehehe

    • rillys September 6, 2010 at 11:38 am #

      hehe..takpe janji mama baba dia dapat shopping dgn tenang..hehe

  9. Wawa~* September 6, 2010 at 11:21 am #

    shopping weekend mmg hazabun sungguh… haha si hero2 kecik dpt ‘rasuah’ x kisah trus ye.. hehehe

    • rillys September 6, 2010 at 12:25 pm #

      aah sis..baju raya yg i beli pun dia bolayan..sabar jerlah

Leave a Reply