tumpang rehat sambil kecohkan rumah orang

1 Sep

Seriously mood nak menghapdet blog adalah ting tong lately. Sibuk pasal preparation nak raya kot? Mengada betul.

Anyway pic atas tu masa kat rumah mertua abang i kat melaka. Lepas settle pasal urusan arwah atuk tu we all singgah sini kejap..tumpang berehat. I sukalah this pic!

Adik n abangah..dulu kekecik kalau i bengang dengan my bro ni..i called him abangang!…agagagaa 😀

Kecoh betul jadinya rumah ni dek budak berdua ni. Tapi mertua abang i sporting dia kata takpe biarkan..dah lama cucu2 dia tak balik..so bunyi riuh tu terubat kerinduan..aduhai syahdunya

Abah i tak ikut balik kl sekali sebab ada urusan pasal arwah atuk yang harus disettlekan. Sebab abah abang yang sulung so dia bertanggungjawab atas segala hal especially bab harta pusaka. Bab ni kan sensitif sikit..so we all takyahlah masuk campur..cau cin cau balik kl sudah

Dapat jugak dia pau i jam ben 10 ni. Boleh pulak ada jual kat kedai runcit kat kampung. Haha..sabar jerlah.

Ok dah habis story pasal tu..hehe tetiba. Kuih raya i dah selamat dibakar 8 jenis..2 more to go..then will go for kuih goreng2 pulak..sudahnya sekarang ni i pakai perfume pun bau kuih raya yang baru keluar dari oven..i like!


20 Responses to “tumpang rehat sambil kecohkan rumah orang”

  1. rasp September 1, 2010 at 12:37 pm #

    suka bila rumah berbau homecook kuih…
    baru terasa nak raya…

    • rillys September 1, 2010 at 2:01 pm #

      betul sis..terus lupa pasal baju raya semua..haha

  2. mekchu September 1, 2010 at 12:41 pm #

    kenapa abangang?? hahaha..
    amboi.. 10 jenis kuih raya?? buat sendiri lak tu.. ini kena dtg puncak jalil nih..

    • rillys September 1, 2010 at 2:01 pm #

      abangang sebab abang + bangang..hahaha

      mehlah datang..nanti gi beraya umah abang zack tak..hehe

  3. Dee September 1, 2010 at 1:38 pm #

    nti tunjuklah cookies u yg smpi 10 jenis tu..rajin betul..

    • rillys September 1, 2010 at 1:45 pm #

      dah complete nanti i tunjuk kay..hihi..anak2 dah besar bolehlah buat kuih raya sendiri

  4. REDBLOODSNOW September 1, 2010 at 2:42 pm #

    psstt..umah zie gak yg x pnah berbau homecook kuih taw..hahaha. pasalnya zie super malas nk wat sendiri ah..hehe

    • rillys September 1, 2010 at 3:22 pm #

      hihihi..takpe dah kawen nanti mana tau dtg aura rajinkan..hehe

  5. mummysyafie September 1, 2010 at 3:17 pm #

    nor pun takde mood nak hapdet blog ni..macam takdone je. malam kemas rumah sebab nak balik kampung. kat opis kena berhempas pulas settle kan apa yang patut

    • rillys September 1, 2010 at 5:33 pm #

      bestnya dah nak balik kg…raya nanti ada rezeki kita jumpa kay

  6. Sumijelly September 1, 2010 at 3:43 pm #

    mana gambar kuih raya ko tu….
    nak tgk la……….
    huhuhu…thn ni tak beli pun kuih raya….hahahaha

    • rillys September 1, 2010 at 5:33 pm #

      nanti ly post pics..bzbee nak upload latest pics

  7. Lyn Yusoff September 1, 2010 at 4:16 pm #

    raya sakan lily th ni..
    byk tul buat kuih raya..
    bagi lyn skit ok… hehehehe

    • rillys September 1, 2010 at 5:32 pm #

      dtg makan beraya kat rumahlah..hihi..

  8. azzey September 1, 2010 at 4:16 pm #

    lily lotus: rajin nyer wat kuih raya sendiri….spi 8 jenis tu! byk tu!!!

    • rillys September 1, 2010 at 5:32 pm #

      anak2 dah besar..tu yg semangat lebih sikit..hehe

  9. Shada September 2, 2010 at 11:20 am #

    one happy family! :))

    • rillys September 2, 2010 at 2:19 pm #

      hihi..thanks 🙂

  10. Wawa~* September 2, 2010 at 11:54 am #

    amboi si kecik.. smpat tuh.. mmg pminat setia ben 10 nih…
    rajinnyer akak, 10 jnis kuih raya sndiri…
    nak citit… hehehe

    • rillys September 2, 2010 at 2:18 pm #

      akak geram kuih raya skrg mahal pastu nipis..hihi

Leave a Reply