dariNya kita datang kepadaNya kita kembali

30 Aug

Salam 20 ramadhan…tak sangka dekat nak raya ni ditakdirkan akan ada entry sedih dalam blog i. Seperti yang sedia maklum arwah atuk i telah meninggal dunia minggu lepas. Dan sebab tu jugak blog i lama tak berupdate. Mood tunggang terbaliklah sejak haritu.

Hero kecik yang confused sebab tengok wajah semua orang sugul jer

Me – SIL – sis…dihari pengebumian arwah atuk

Arwah atuk meninggal pukul 11pm..kat rumah makcik di KL. Around 2am camtu jenazah dibawa pulang ke kampung halaman di Melaka untuk disemadikan berdekatan pusara arwah nenek. Arwah atuk dan nenek sangat rapat. Itu yang bila arwah nenek pergi arwah atuk jadi murung jer.

DariNya kita datang..kepadaNya kita kembali. Arwah atuk yang meninggal ni sebelah abah. Arwah nenek dah meninggal 2 tahun lepas. Sebelah mak pulak both atuk dan nenek dah lama meninggal masa i sekolah dulu.

Bila arwah atuk dah pergi minggu lepas bermakna i dah takde atuk dan nenek untuk raya bersama. Tapi sebelah baba masih ada atuk dan moyang lagi.. bolehlah tumpang yer baba..hehe

Sian my heroes yang terikut kepenatan. Tak sangka berani jugak anak2 jantan i ni..masa arwah atuk dikapankan diorang duduk betul2 sebelah jenazah. Tak takut pun..cuma abang jer cakap..ooo macam ni ikat pocong..erkk!

So baba tazkirahlah dua budak kecik tu pasal hal mati hal kubur sampai menganga diorang..entah faham ke tak i taktau.

Apepun semoga arwah bersemadi dengan aman…al-fatihah…


p/s : sedih2 jugak..kuih raya dah 6 jenis i buat weekend haritu..nanti i tunjuk hasilnya yer..balik ni nak sambung lagi ahh 🙂



14 Responses to “dariNya kita datang kepadaNya kita kembali”

  1. Dee August 30, 2010 at 2:19 pm #

    Al-Fatihah utk arwah atok lily..kalo kita tengok dia sakit masa hujung2 usia pun kita sedihkan sis..biarlah dia pergi dgn aman..

    oit..smpt buat kuih raya ye..rajin..

    • rillys August 30, 2010 at 3:37 pm #

      thanks dee…

      haha..terpaksa rajin sis..kuih raya sekarang nipis2 pastu mahal2..hihi

  2. Jijah August 30, 2010 at 2:24 pm #

    Salam takziah dari Jijah ..
    moga rohnya di tempatkan di kalangan orang orang yang beriman.

    p.s : part buat kuih raya yang tah tahan tuu … mantop gituu …

    • rillys August 30, 2010 at 3:36 pm #

      thanks jijah…hihi..sedih2 jugak..preparation raya tetap maintain

  3. ain August 30, 2010 at 2:28 pm #

    takziah dari kami sekeluarga…..

    teringat masa arwah nenek meninggal dulu, lepas pada tu atuk selalu sakit sbb dorang berdua memang sangat loving….

    tak lama lepas tu atuk pulak ikut jejak arwah nenek….huhu

    al-fatihah untuk mereka semua…

  4. mekchu August 30, 2010 at 2:30 pm #

    takziah… semoga dia tenang di sana.. byk kan sedekah.. al-fatihah..

    • rillys August 30, 2010 at 3:47 pm #

      thanks mekchu…

  5. Lyn Yusoff August 30, 2010 at 6:12 pm #

    Salam takziah tuk lily sekeluarga.
    semoga rohnya di cucuri rahmat & ditempatkan dikalangan org2 yg beriman. Amin

  6. rasp August 31, 2010 at 10:49 pm #

    takziah sis…
    nak tergelak gak komen abg tu 😀

    • rillys September 1, 2010 at 2:02 am #

      thanks sis..hehe..abg memang suka fikir terlebih2

  7. Sumijelly September 1, 2010 at 3:31 pm #

    walaupun aku dh ucap takziah kat Fb..
    kat blog aku nak gak cakap lagi…

    Salam Takziah dr sumi yek…
    semoga arwah berada di kalangan org yg beriman…
    amin…..

    • rillys September 1, 2010 at 5:33 pm #

      thanks sumi…

Leave a Reply