Atuk kembali kerahmatullah sebelum solat terawih semalam :(

25 Aug

Malam tadi masa on the way pergi masjid untuk solat terawih dapat call from my aunty..katanya atuk (sebelah abah) dah nazak. So, we all patah balik n siap2 nak pergi rumah maklong kat bangsar. Sejak atuk sakit kuat haritu dia memang stay kat KL jer..senang anak cucu nak tengok.

Selang setengah jam dapat panggilan yang atuk dah meninggal dunia 🙁

Sedihnya bila tengok balik pic raya atuk n abah tahun lepas ni. Tahun ni atuk dah takde nak beraya bersama…sedihnya Ya Allah :(…by the time entry ni published i dah on the way pergi melaka. Arwah atuk akan dikebumikan berdekatan dengan pusara arwah nenek.

Semoga roh arwah atuk dicucuri rahmat..meninggal dalam bulan yang mulia ni..sedih memang sedih tapi yang pergi tetap pergi..atuk akan sentiasa dekat dihati..al-fatihah…

50 Responses to “Atuk kembali kerahmatullah sebelum solat terawih semalam :(”

  1. mulan August 25, 2010 at 12:11 am #

    Al fatihah. Moga rohnya bersama org2 yg beriman.

    • rillys August 27, 2010 at 11:10 am #

      thanks dear sis…

  2. Lady of Leisure August 25, 2010 at 12:17 am #

    salam takziah.. semoga ronya ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman.. Al-Fatihah

  3. Lyn Yusoff August 25, 2010 at 12:21 am #

    sabar lily..
    Lyn baca ni meleleh air mata..
    semoga rohnya di cucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman. Al-Fatihah…
    Amin

  4. etty August 25, 2010 at 12:26 am #

    urm…sedihlah pandang gambar tu. kita pun dah lama tak beraya dengan atuk, nenek. takpelah kak lily, sabar ye. semoga roh atuk tenang di sana.

    • rillys August 27, 2010 at 11:09 am #

      thanks etty…sedih sangat beraya tanpa atuk nenekkan

  5. AZ a.k.a Tijah August 25, 2010 at 6:15 am #

    sama lah kita lily..my grandpa passed away minggu lepas. dah abis tahlil dah. tunggu 7 hari pulak.

    • rillys August 27, 2010 at 11:08 am #

      ooo yer ke..salam takziah untuk tijah juga..anyway thanks yer

  6. Zana August 25, 2010 at 6:29 am #

    salam takziah buat lily sekeluarga.

    daripadanya kita datang, kepadanya juga kita kembali.

    moga rohnya dicucuri rahmat… amin…

    be strong!:)

    • rillys August 27, 2010 at 11:07 am #

      thanks sis zana…

  7. Sue August 25, 2010 at 7:49 am #

    Salam takziah kak…semoga rohnya dcucuri rahmat dan ditempatkan dgn org2 yg beriman..amin

  8. azzey August 25, 2010 at 7:54 am #

    lily lotus: Takziah. Al-Fatihah untuk aruah. mudah2an roh nya ditempatkan di kalangan roh org2 yg beriman……amin….

    • rillys August 27, 2010 at 11:07 am #

      thanks azzey…

  9. ikiqzana August 25, 2010 at 8:20 am #

    masa tu kt flat bangsar lily.. al-fatihah buat arwah atok lily.. semoga roh dicucuri rahmat dibln ramadhan ni.. amin

    • rillys August 27, 2010 at 11:04 am #

      thanks zana…masa tu kat kg. melaka..ni atuk sebelah abah

  10. strawberi August 25, 2010 at 8:23 am #

    takziah yer..alfatihah utk arwah atuk kak lily

  11. maz August 25, 2010 at 8:47 am #

    takziah dear….moga roh nyer di cucuri rahmat di bulan ramadhan yang mulia ini…..al-fatihah….

  12. zuris August 25, 2010 at 8:52 am #

    al-fatihah.
    takziah lily

    • rillys August 27, 2010 at 10:58 am #

      thanks zuris…

  13. ayang August 25, 2010 at 8:56 am #

    Takziah yer Ly

    • rillys August 27, 2010 at 10:58 am #

      thanks ayang…

  14. nanie August 25, 2010 at 9:23 am #

    takziah ye ly…x tau pon atuk ly meninggal.neway.,semoga semuanya tabah dn b’sbr ats dugaan d bln ramadan yg mulia ni…

    • rillys August 27, 2010 at 10:58 am #

      thanks nani..sorry ly tak sempat nak inform kekawan kita pun

  15. Wawa~* August 25, 2010 at 9:42 am #

    innalillahi wainnailaihi rojiun… salam takziah buat akak sekeluarga ya kak 🙁 sy pernah gk rasa apa akak rsa.. tp nk x nak… smua yg hidup msti kembali pd Dia 🙁 kta hnya mmpu sdekahkan doa n amal jariah utk arwah.. moga roh arwah dicucuri rahmat n ditempatkn d kalangn org yg beriman… aminnn

  16. Syazana August 25, 2010 at 10:01 am #

    Takziah :’-(

    • rillys August 27, 2010 at 10:57 am #

      thanks sis syazana…

  17. rasp August 25, 2010 at 11:12 am #

    salam takziah buat sis sekeluarga…
    smoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman…
    Al-Fatihah..

    • rillys August 27, 2010 at 10:57 am #

      thanks sis rasp…

  18. Dee August 25, 2010 at 12:54 pm #

    takziah lily..Al-Fatihah utk arwah atok, moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 beriman..amin..

  19. Liana Ezzana August 25, 2010 at 1:29 pm #

    innalillahiwainnailaihiraji’un..

    • rillys August 27, 2010 at 10:56 am #

      thanks liana…

  20. attyfir August 25, 2010 at 4:06 pm #

    takziah utk lily & family
    semoga arwah dtmptkan dikalangan org2 yg beriman .
    al fatihah ..amin

    • rillys August 27, 2010 at 10:52 am #

      thanks kakty…

  21. izan August 26, 2010 at 5:37 am #

    alfatihah….
    semoga tabah menghadapi dugaan hidup…

  22. mummysyafie August 26, 2010 at 9:26 am #

    al fatihah tuk arwah atuk rillys..

    • rillys August 27, 2010 at 10:52 am #

      thanks sis nor…

  23. mar August 26, 2010 at 10:04 am #

    salam takziah dr mar buat kak lily sekeluarga.

    moga roh atuk d cucuri rahmat. insyaallah~

    • rillys August 27, 2010 at 10:51 am #

      thanks sis mar…

  24. mya August 27, 2010 at 9:56 am #

    alfatihah..
    salam takziah lily..

    • rillys August 27, 2010 at 10:51 am #

      thanks kak maya…

  25. yana August 28, 2010 at 12:24 pm #

    alfatihah dan takziah buat kluarga lily

Leave a Reply