Menguji kehausan tekak

24 Aug

Budak yang berkaki kecil tapi berselipar besar

Selipar Ben 10 dia dok baik landing dalam kereta. Baba pulak ketiduran..kunci kereta taktau tang mana. So hero kecik sarung saja selipar baba…

Macam biasa ni lah gelagat mereka 2 beradik bila balik kampung baba. Last weekend kitorang balik ke sana. Sepupu bertiga tu takde so haru birunya mereka berdua jer yang create.

Tengahari terik tu diorang ajak i teman main kat depan. Memang menguji tahap kehausan betul. Yerlah kawasan camni takkan nak biar diorang berdua main sendirikan. Bahaya…itupun hero kecik tak habis2 cakap ada kawan tunggu kat pokok hujung jalan yang dah sah2 i tak nampak sesiapa. Ehh..ada hantu syaitonnn yang terlepas dari garikah?

Bila tengok balik pic ni tetiba tak sabarnya rasa nak main meriam. Haha.. meriam ko katanya..tapi memang area ni pun portnya kitorang main deshumm2 meriam dengan kampung sebelah. Apepun hati2 yer kalau main bunga api ke mercun ke hatta lilin sekalipun. Sayangi anggota badan kita…

Rasa macam tahun ni nak pakai pinklah untuk tema raya. Tapi awal2 dah kena protes dengan baba. Kata 3 hero lawan 1 fomfuan. Tak ke geli pulak rasanya. Psycho betul…


14 Responses to “Menguji kehausan tekak”

  1. merahs August 24, 2010 at 12:39 pm #

    Salam ramadhan. Selamat berpuasa ya. Halaman rumah ni nampak cantek jek ar.. 🙂

    • rillys August 24, 2010 at 4:44 pm #

      salam ramadhan kembali..thanks for the wish..

  2. rasp August 24, 2010 at 12:51 pm #

    uishhhh mau tak syiok the kids lari sana sini sis..
    lapang kawasan dia….

    • rillys August 24, 2010 at 4:42 pm #

      mama dia yang fenin..hehe

  3. azzey August 24, 2010 at 2:28 pm #

    lily lotus: this year we alls one family …tema kaler pink…..:)

    • rillys August 24, 2010 at 3:51 pm #

      bestnya! selamat berpink2 dipagi raya..jeles2..hehe

  4. ikiqzana August 24, 2010 at 3:11 pm #

    baju tema warna pink mmg cantik kan lily.. suami aku awal2 dh bg warning x moh warna pink tahun ni.. hihihi

    • rillys August 24, 2010 at 3:49 pm #

      memang sentiasa cantik kaler pink ni..hehe..tapi nak wat camne laki tetap kata no..

  5. lieza August 24, 2010 at 7:04 pm #

    aktif btol la hero akk ni..

    • rillys August 27, 2010 at 11:13 am #

      akak yg jadi pasif lepas tu..hehe

  6. mummysyafie August 24, 2010 at 11:01 pm #

    ok kot kaler pink ly..sebab nor pun pernah buat tema kaler pink.

    • rillys August 27, 2010 at 11:12 am #

      wahh yer ke..3 hero tu setuju..bestnya..hehe

  7. Dee August 24, 2010 at 11:49 pm #

    i rasa si hero kecik tu kan..dia mmg leh nmpk thingslah sis..i rasa ni bkn first time kan..

    lagi satu..u nk kaler pink mmglah 3 boys tu protes..mcm i last year..pink..menang sbb majority girls..hahaha..

    eh..tadikan..google gi translate u pya title n entry in english..i baca ternganga..apa bendalah ni..bila dh close translation baru leh baca..hahaha..pjglah pulak komen i..

    • rillys August 27, 2010 at 11:11 am #

      hihi..aah u 3 girls so pink boleh menang..jeles2 😛

      haiyooo peninglah si google dok translate my title..hahha

Leave a Reply