Sabar..dan terus bersabar

11 Aug

Tak kira dimana mereka berada..asal boleh berlawan mereka on saja

Ni masa I balik dari kenduri bakal ipar I haritu. Kitorang singgah rumah sepupu abah..kawasan kampung kat Seremban. Punyalah super luas lamannya..mahu tak meroyan the kids.

Bapak borek anak rintik..memang semua nak kena titik.

Punyalah takleh dengan senang hati nak amik pic berdua camni. Abang n hero kecik pantang tengok kitorang lepa sikit..berdesuppp sorang ke utara sorang ke selatan. Dan berdesuppp jugak baba and I gi kejar diorang..tak pepasal terbakar kalori.

Memang mencabar jaga anak2 yang hyper ni. Lagi2 bulan puasa ni kan.. menguji keimanan betul. Nanti I share story pasal gelagat diorang dalam bulan puasa ni.

Apepun how’s your first day puasa? Harap2 keimanan sentiasa terpelihara dalam menjalani ibadah puasa ni yer..kat ofis ni kalau lalu depan pantry jer tutup mata dengan hidung. Apetah lagi bila tengok muka2 kekenyangan bebudak ofis bukan Islam yang baru balik lunch..siap sendawa kekuat. Sabarrr…


16 Responses to “Sabar..dan terus bersabar”

  1. ikiqzana August 11, 2010 at 1:59 pm #

    biasa ler lily.. anak lelaki gurau bertumbuk jer ler. baru ler bole jadi kuat.. hihihi

    selamat menjalani ibadah puasa jugak dari zana sekeluarga.

    • rillys August 12, 2010 at 12:57 pm #

      thanks zana..same to u too

  2. ayang August 11, 2010 at 2:14 pm #

    bukan ke baju ijau tu mase beday lily kat dorm B-23

    • rillys August 12, 2010 at 12:57 pm #

      betul! kuat betul ingatan kawan2 ku ni..hehe..baju tu still elok kualitinya..so turun to shirah..ly dah sempit 😀

  3. Dee August 11, 2010 at 2:35 pm #

    sabar jelah sis..sib baik keje..kalo ari2 dok umah kejar budak2 tu sure letih..

    • rillys August 12, 2010 at 12:55 pm #

      itulah..tapi balik kerja memang sesiaplah

  4. rasp August 11, 2010 at 3:48 pm #

    bertambah slim la u sis bulan posa nie…
    slamat berbuka sis…

    • rillys August 12, 2010 at 12:53 pm #

      haha..lagi hilanglah semua zat2 badan ni

  5. eila August 11, 2010 at 3:52 pm #

    ly,
    skang eila tau camne ly leh menten slim.. anak hyper sekaligus mak bersenam sama.. 😀

    • rillys August 12, 2010 at 11:09 am #

      haaa..memang tepat tekaan eila..tak sempat lemak nak membiak dah terhapus

  6. lieza August 11, 2010 at 6:49 pm #

    bln puasa mmg dugaannya lbh skit kak…

    • rillys August 12, 2010 at 11:08 am #

      betul tu..sabar pun kena lebih hebat dari biasa

  7. vagg August 12, 2010 at 9:42 am #

    salam Ly…
    abg si hensem posa tak? hehe

    • rillys August 12, 2010 at 11:07 am #

      salam sis…abg puasa yang yuk..hehe..training in progress lagi..thanks for asking

  8. mummysyafie August 13, 2010 at 9:27 pm #

    ya Allah rillys..ur hero sama ngan my hero. pantang berjumpa..ada je yang nak digaduh.

    • rillys August 14, 2010 at 12:48 am #

      yerlah anak lelakikan sis…

Leave a Reply