Fun itu seronok especially with the kids

28 Jul

Continue dengan sports day abang…

Mak dan bapak budak membariskan diri

I join acara baling belon yang berisi air kepada anak. Kalau jatuh pecah…out! 1st attempt dah pecah..hihi..but bukan abang and I jer..almost semua peserta pecah belonnya. Sorang jer lepas.

Baba join acara bowling kelapa..baling kelapa kat botol tu..siapa paling banyak jatuhkan botol menang. Baba punya 4-5 jer jatuh gitulah..ishk2

Mak pun join bowling kelapa. Balik tu lenguh2 tangan. Kesian.

Lepas gian jadi kekanak riangria. Kasi chance kat baba lah.

Nenek abang pun join! Tapi belon tu bocor..adoiyaiii

Acara mencekik tembikai. Baik tak tercekik. Baba menang tempat pertama 😀

My sis pun join. Sampai nak tertutup muka dia dengan tudung.

Nenek pun join. Again.

My sis menang tempat pertama. Memang hantu makanlah our family 😀

Acara mencari harta kartun untuk satu family. Fun!

Hadiah time! My one abang tolong ambilkan. Hero kecik dah mengamuk tahap gaban nak ajak balik. Panas terik yang hamat.

Cak! Sian..orang lain berpusu tengok orang amik hadiah. I terpaksa jadi puteri lilin kerana hero kecik. Yang penting we really had fun! Kecoh mengalahkan buat kat Stadium..next..looking forward untuk rombongan kindie abang pulak. Ehh..mama kena ikut tau abang! Lalalalaa…

Dah sebulan lebih I amik report card abang. Nanti2 I update kat sini. Alhamdulillah with the results. Ada 3 subject with full marks and the rest 90++. Hope takde yang salah erti I update kat sini nanti. Blog ni kan is all about my beloved family..especially perkembangan my kids 🙂

Have a pleasant day…



20 Responses to “Fun itu seronok especially with the kids”

  1. cik aidacomei July 28, 2010 at 12:23 pm #

    sekolah rendah dulu ade acare ni.. tapi hanye untuk guru2.. sukaneka..huhu..memang seronok tengok cikgu main2 macam tu..tepung lah..span lah…guni lah…memang best

    • rillys July 28, 2010 at 12:34 pm #

      masa tu lah nak gelakkan diorang..boleh 😀

  2. suliana July 28, 2010 at 12:25 pm #

    wah.. bestnye.. seronok gak dapat main cam ni sekali sekala kan.. hehe

    • rillys July 28, 2010 at 12:31 pm #

      setahun sekali 🙂 itu pun masa diorang kindy jer..hehe

  3. eina July 28, 2010 at 1:02 pm #

    wahh… bestnye sport day abang! sume menyertai ni..nenek pun sporting and masih sport..hehehee
    buat kat dalam tadika pun meriah kan..

    • rillys July 28, 2010 at 1:13 pm #

      aah meriah jugak buat kat situ. lalu jugak depan rumah eina..ingat nak bawa aira sekali tengok abamm..hehe

  4. Lyn Yusoff July 28, 2010 at 1:23 pm #

    kadang2 kita yg tua ni lagi excited nak main kan..
    mengalahkan budak2. hehehehe
    sesekali.. bkn selalu pun dpt peluang cam gini.. hehehehe
    good luck abg…all the best..

    • rillys July 28, 2010 at 3:07 pm #

      aah..maklumlah dah lama tak bersukaneka..memasing lepas gian

  5. Dee July 28, 2010 at 1:41 pm #

    alah..tepek jelah results abg tu..leh jd pembakar semangat I nk get rid of Elephant si mimi tuh..hahaha..

    tang sukan2 tu..kemain hover nenek nya ye..hihihi..suma dia join..eh..sportinglah..i like..

    • rillys July 28, 2010 at 3:07 pm #

      hiks..eh result mimi pun i baca haritu ok gakkan 🙂

      hahaha..nenek dia kalau part buat havoc memang terbaik!

  6. viruspadu July 28, 2010 at 2:12 pm #

    bestnyaaaaaaaa
    bila la saya nak merasa tgk reportcard anak ni hehehe :p

    • rillys July 28, 2010 at 3:06 pm #

      insyaallah tak lama lagi jer tu nisa nak pergi school..diakan kecik2 dah nampak clever 🙂

  7. rasp July 28, 2010 at 2:52 pm #

    bila layan sukaneka nie mesti ada je pe’el yg menggelikan hati kan sis hehehehe

    • rillys July 28, 2010 at 3:05 pm #

      aah..gelak tak ingat dunia punya. ishk2..pastu balik semua pengsan

  8. mummysyafie July 28, 2010 at 11:28 pm #

    wah..hebat nya baba leh dapat no 1. seronok la kalau kindie wat sport day camni.

    • rillys July 29, 2010 at 10:19 am #

      husband ly tu mmg hantu makan. mmg seronok camni..parents pun jadi kekanak riangria

  9. mar July 29, 2010 at 8:26 am #

    setujuuu! fun itu seronok with the kids!

    ngeee=) moment2 mcm ni la yg bess..terigt zaman adik2 ku dulu..satu family gak trn join the contest..hehe =)

    • rillys July 29, 2010 at 10:00 am #

      ngee :D…bestkan dapat family yang sporting..tambah seronok jadinya!

  10. azzey July 30, 2010 at 8:48 am #

    lily lotus: bab mencekik tembikai tu yg best….x menang pon x pe…..janji kenyang……ha3….

    • rillys July 30, 2010 at 9:44 am #

      dahlah tengah panas terik. dapat pulak tembikai..sejuk badan..hehe

Leave a Reply