Lemas dalam lambakan bunga

23 Jul

Salam 🙂

From Putrajaya with lep

Welcome to Pesta Floria Putrajaya 2010

Ada yang pergi tak pesta bunga-bunga cinta ni on last Saturday? Kalau berlaga bahu kompem tak perasan. Sebab manusia pencinta bunga punyalah ramai. Hebat penangan bunga ni. Pastu masuk pulak free 😀

Rasa macam kat taman bunga diraja pun ada. Cantik sangat the garden’s deco.. siap dikelilingi pagar..siap ada buai..siap ada air pancut..siap ada jambatan yang kalau naik 5 langkah dah sampai seberang. Kreatif!

Cartoon character yang dibungakan..cute!

Ni yang indoor punya. Tak tentu arah betul nak jalan. Sini ada sinun ada. Yang kat luar tak habis tawaf lagi. Mak aii…

Cantikkan pemandangan taman bunga dihiasi lampu diwaktu malam. Tapi yang pergi siang pun cantik juga..nampak warna warni bunga tu.

Tak tahulah berapa puluh ratus langkah kitorang dah lalui. Yang pasti memang penat..sian kat maklah. Asal jumpa pangkin jer duduk kejap..ada jugak diorang sediakan tram dalam tu. Tapi q dia panjang sungguh plus taklehlah nak bercanda sebarang seminit dua kat setiap garden 😀

Si botak yang dah kepenatan

Katanya kat situ tutup pukul 10pm tapiii by the time kitorang habis tawaf dah 10.30pm and ramai lagi pencinta bunga yang baru datang. Hehh..

Kesimpulannya, memang best. Cuma I tak perasan dimana letaknya kuntuman bunga lily..hihi. Favorite flower my mom tuuu..tu pasal kitorang 3 girls in the family nama pangkal lily. Lily besar, lily tengah, lily kecik. Nak letak jugaklah lily kalau I dapat baby girl..hiks. Ehh..cempaka pun ok gak..dahlia ke..kenanga ke 😀



16 Responses to “Lemas dalam lambakan bunga”

  1. Lyn Yusoff July 23, 2010 at 12:00 pm #

    mak aihhhh cantiknyer…
    sampai bila ni lily?? <— tanya jer.. ade masa ke nak pg.. huhuhuhu

    • rillys July 23, 2010 at 2:05 pm #

      sampai last sunday jer lynn. takpe next year u pergi kay..hehe

  2. momguess July 23, 2010 at 12:15 pm #

    tolong
    tolong
    den pon lemas nie
    hehehehhe
    sejuk nengok bunga2 nie

    • rillys July 23, 2010 at 12:48 pm #

      lemas gaya ni takpe kak..hihi

  3. Dee July 23, 2010 at 1:00 pm #

    tahun ni i x pegi sis..last year pegi..penat betul rasanya..sib baik u pegi malam kan..kalo siang mesti panas..

    eh..nti dpt baby girl..boh lily tau dpn..mesti sweet je..

    • rillys July 23, 2010 at 2:05 pm #

      tu yg pergi malam tu..sejuk dingin jer..hehe..tapi tak nampaklah warna warni bunga sangat..sume pakai
      spotlight jer

      kalau tak letak nama lily i letak nama bunga lain..hihi

  4. Wawa~* July 23, 2010 at 1:58 pm #

    flora fest ni lama lg ke kak? ke da abis? hehe…
    sronok tgk bnyk bunga2 <3

    • rillys July 23, 2010 at 2:58 pm #

      dah habislah dear..takpe next year mesti ada lagi!

  5. yaty July 23, 2010 at 3:19 pm #

    alahai.. kak lily g ari sabtu ek??
    yaty bantai g ari jumaat petang..
    gigih nie blik keje p singgah..
    sib bek redup.. heheheh..

    • rillys July 23, 2010 at 3:46 pm #

      redup takpe. kalau terik..nak buka mata tgk bunga pun bercinta jadinya

  6. Lady of Leisure July 23, 2010 at 11:53 pm #

    bestnya dikelilingi bungaa

    • rillys July 24, 2010 at 1:24 pm #

      harum jer bau. tapi memalam bau harum bunga seram jugak..hehe

  7. azzey July 27, 2010 at 9:41 am #

    lily lotus: mmg chanteq pameran bunga tuh…..

    • rillys July 27, 2010 at 10:10 am #

      u tak pergi ke? kalau dah namanya bunga..memang mencantikkan pemandangan 🙂

  8. azzey July 27, 2010 at 3:24 pm #

    lily lotus: x sempat nk pegi….

    • rillys July 27, 2010 at 4:26 pm #

      takpe. next year ada lagi 🙂

Leave a Reply