Kandang harimau menjadi saksi

21 Jul

Salam 🙂

Family pic birthday hero kecik ke-4

Tapi mengapa hanya diriku yang pandang camera? Ohh gini kot..baba penat kejar the kids keliling Zoo. Abang sleepy sampai terlena kejap and hero kecik excited bilalah nak tiup lilin. Kottt…

Our port. Dihadapan kandang harimau. Main gamble jer pun cari port. At first hero kecik nak kat tempat gajah..haiyooo dahlah bau ‘enak’ banget..cari punya cari tak jumpa mana port gajah. Memasing dah letih pulak tu. So sampai jer sini terus kowtim.

Happy birthday sayang 🙂

Masa ni around 5pm++…and kebetulan hero kecik lahir pun memang waktu ni jugak..good timing.

Tak tentu arah potong kek. Kiri kanan tangan kepochi. Diriku sejak azali memang kidal yer. Tapi makan dengan tangan kananlah..hehe

2 gadis comel yang sudah terliur

Aummm..sedap!

Uishh..ha’im pun terliuq gak ibu oii!

Bekalan air kami yang lebih dari cukup

Hazlim buat lawak gilos. Soalannya sejak dari tadi kitorang masuk zoo sampai kat port ni sebutkan 5 binatang yang bermula dengan huruf  ‘L’??? Macam nak gila kitorang fikir ok..tak cukup gak 5. Sudahnya dengan muka nak kena baling dengan kek dia jawab..‘lilafah = zirafah’…’luda = kuda’…’lusa = rusa’… ‘luaya = buaya’…’lulung = burung’…dush dushh!!

Apepun thanks guys kerana sudi menjayakan hari bersejarah hero kecik..and also thanks for all your wishes..you guys rocks!



22 Responses to “Kandang harimau menjadi saksi”

  1. Dee July 21, 2010 at 11:42 am #

    simple je tp meriah ngan kwn2 n parents..n kt tmpt yg maybe sekali je kot seumur hidup celebrate kt zoo dpn kandang harimau..hehehe..

    • rillys July 21, 2010 at 3:47 pm #

      betul tu. next year gi kandang lain plak. ekekek

  2. mrs.ecam July 21, 2010 at 11:44 am #

    sempoi jek lyn besday dpn kandang rimau ek…x bg kt rimau tu sket ke kek besday tu??? kui3

    • rillys July 21, 2010 at 3:40 pm #

      uish..tu pun kitorang membelakangi rimau2 tu..takut tu tatap ada wooo..haha

  3. pinky July 21, 2010 at 11:52 am #

    hahaha..tajuk tak menahannn

    happy bday hero kecik!!!nak sket kek..

    • rillys July 21, 2010 at 3:38 pm #

      tajuk poyokan. thanks for the wish aunty yana :)…laa nak sikit jer ke kek tu..hiks

  4. mar July 21, 2010 at 2:37 pm #

    hepi belated besday hero kecik…~

    kak mar nk sket kek bole? ekeke=)

    • rillys July 22, 2010 at 2:05 am #

      thanks sis mar :)…eh nak sikit jer ke…hehe

  5. Wawa~* July 21, 2010 at 3:44 pm #

    ahahaha.. baek punyer jawapan. hahahaha…

    • rillys July 22, 2010 at 2:04 am #

      tu rasa mcm nak baling kek kat dia. seb baik kek dah licin..hiks

  6. ibu mia July 21, 2010 at 9:47 pm #

    selain 2 gadis tu ade soramg lg yang terliur.tgk betol2..selain lawak lim ade 1 lagi yang lawak bile hasif eja nama die :”h a=ha,p i=pi..hasif”..aku pecah perot ingat lawak anak ko ni..mmg lawak

    • rillys July 22, 2010 at 2:04 am #

      hahaha..aku baru teringat lawak hasif tu..ekekkeke..bapak dia pun gelak tak hengat sambil meniarap..sian anak aku tu beriya nak eja nama sendiri

  7. mummysyafie July 21, 2010 at 10:50 pm #

    celebration tiz time lain dari yang lain lily..kebetulan dah ada pic kek tu, come n join my contest..

    • rillys July 22, 2010 at 2:03 am #

      memang lain. tapi sekali ni jerlah buat dalam zoo..haha

  8. mummysyafie July 21, 2010 at 10:56 pm #

    dear..dah ada kek tu, meh la join contest kat blog erkk..mana la taw ada rezeki

    awak kidal yer..sama la ngan kiter

    • rillys July 22, 2010 at 2:02 am #

      ohh aah ekk..samalah kita kidal yer

  9. azzey July 22, 2010 at 9:42 am #

    lily lotus: mmg lengong (bengong) kepala jadinya dgn soalan ‘L’ tu…..ha3…..

    • rillys July 22, 2010 at 10:07 am #

      kalau niat hati nak campak jer masuk dalam kandang rimau..haha

  10. azzey July 22, 2010 at 2:30 pm #

    lily lotus: ha3…..hu3…..kah3…. juga…

    • rillys July 22, 2010 at 4:45 pm #

      wahhh..kuatnya gelak..hihi

  11. azzey July 27, 2010 at 3:23 pm #

    lily lotus: oppss… terlebih sudaaaa….hu3…..

    • rillys July 27, 2010 at 4:24 pm #

      haha..apa yg terlebih 😀

Leave a Reply