Hantu pun nak tumpang mandi pool…

15 Jul

Salam 🙂

Pakcik2 kecik, nak terjun pool ke tak?

Berdesuppp! Sekilas pintas dah ada kat bawah. Pool kat Mahkota Hotel ni boleh tahan jugak meriahnya. Siap ada 2 set. Satu kat blok lain..satu lagi kat blok lain. So kitorang pergi yang kat sini..nampak macam seronok jer. Yang blok lagi satu nampak macam untuk yang nak berduaan jer..haha.. pemandangan tak elok for the kids

Tapi tu lah diorang strict sikit. Kena pakai proper suit untuk mandi. So ibubapa sila monitor dari tepi jerlah yer.

Seronok tak ingat2…

Lepaking by the pool side.

Kesian takleh join terjun pool. Takpe nanti kita balas dendam kat Desa Waterpark ke Sunway Lagoon ke..hihi..and kali ni kena pastikan cukup korum.. Apan kena ada! Lupa nak cakap..this trip Apan tak dapat join..ada sports carnival at her workplace..diakan atlit seumur hidup..hehe

Actually ada cerita misteri kat sini ‘created’ by hero kecik. This is his last pic sebelum dia lari lintang pukang kat I dengan muka takut yang sangat2. But then dia pergi balik nak masuk pool..tapi lari balik kat I sambil jerit takut..2-3 kali jugak dia camtu.

My bff semua perasan. So I dah agak something wrong. I peluk2 dia n bacakan ayat kursi..jantung dia punyalah laju berdegup. Then baba amik dukung dia..muka dia dah memang suspen habis. Pastu dia jerit2 ajak balik. End up..semua balik naik atas. Lagipun the kids pun dah kecut2 kulit memasing.

Hero kecik kata dia nampak benda besar sangat..jalan slow jer dalam kolam tu..tuju kat dia sambil bagi arahan suruh balik..jangan mandi kat situ. And I know dia nampak lagi. Before this few times jugak dia pernah takut camtu..so baba tenangkan dia baca apa2 yang patut. Tapi dia taklah histeria2 jerit2 kuat2 sampai takleh ditenangkan..tapi dia keep on looking on ‘that’ thing.. tenung lelama gitu.

Bila balik KL my mom tanya..dia kata nampak macam raksasa yang berlawan dengan Ben 10 tu..haha!


p/s : ehh chop2! ramai pulak yg gasak I..story hero kecik tu betul ke tak..the story adalah betul bukan cobaan..yg part Ben 10 tu dia dah bengang sebab semua orang dok tanya rupa benda tu camne. Sekian.



24 Responses to “Hantu pun nak tumpang mandi pool…”

  1. nano July 15, 2010 at 11:38 am #

    erkk??
    so kesimpulannye??
    haha

    • rillys July 15, 2010 at 12:09 pm #

      kesimpulannya. memang dia nampak pun..tapi orang asyik tanya camne rupanya. tu yg dia bagi contoh

  2. ikiqzana July 15, 2010 at 12:34 pm #

    seramm jugak bila dengar camgini lily.. aku aku pon sama gak si sara masa dia umur 3 tahun dia pon tiba2 takut smpi tutup mata.. bila g negok rupa2 nyer dia bole nmpk makhluk halus ni.. skrg dah ok dah coz g berubat kt pakcik flet bangsar.

    • rillys July 15, 2010 at 1:05 pm #

      ooo yer ke. kitorang takdelah gi berubat sebab tak kerap sangat dia gitu. tapi cuakkan gak..ingat nak minta
      tolong orang pandai gak ni lah

  3. Wawa~* July 15, 2010 at 12:40 pm #

    uwaaaa… seramnyerrrrr… budak2 lak kan mmg selalu leh nmpak mende ni.. uhuhuhu.. sian hero akak… :-S

    • rillys July 15, 2010 at 1:04 pm #

      tengah syok mandi terus potong stim. lagipun matahari tengah nak naikkan..hantu setan memang tengah asyik berkeliaran

  4. kniedaz July 15, 2010 at 1:00 pm #

    alamak..tapi biasala..benda2 camtu cuma budak2 je yg nampak..hish rasa seram plak

    • rillys July 15, 2010 at 1:03 pm #

      tak melarat takpelah. risau gakkan…

  5. Dee July 15, 2010 at 2:20 pm #

    takutnya sis..ur boy gifted kot..leh nmpk benda2 gitu..kalo i xnaklah gift tu..bg balik ar.takut..

    • rillys July 15, 2010 at 2:38 pm #

      hehe..berpegang pada yang Satu tu jer sis..hanya takutkan Dia..benda2 camni lagi kita takut lagi dia seronok
      nak ganggu. InsyaAllah akan selalu tawakal padaNya supaya dijauhkan benda2 tu. kalau perlu berubat akan diusahakan…

  6. azzey July 15, 2010 at 4:06 pm #

    lily lotus: benda2 tu mmg wujud…cuma kita yg x leh npk…klu npk, mmg x de org pegi holiday jwbnye…..he3….sib baik hero kecik x ape2……

    • rillys July 15, 2010 at 4:32 pm #

      alhamdulillah :)…bila alihkan dia dari tempat tu terus dia enjoy macam biasa

  7. en_me July 15, 2010 at 4:10 pm #

    serammmnyerrr..

    • rillys July 15, 2010 at 4:31 pm #

      tak nampak takpe..hehe

  8. Lady of Leisure July 15, 2010 at 8:55 pm #

    uwaaaa tanak tahu rupa benda tu cemana i takot

    • rillys July 15, 2010 at 11:01 pm #

      erk..u pernah tengok Ben 10 tak..hihi..kan ada banyak2 raksasa tu..haa one of lah

  9. Lyn Yusoff July 16, 2010 at 12:26 am #

    i pernah holiday kat sane..
    pool dia mmg besar n best giler..
    tapi part yg ur hero ckp tu… wat i scary ler..
    part raksasa & ben10 tu yg wat i gelak.. hahahhaha

    • rillys July 16, 2010 at 11:04 am #

      haha..i pun tergelak besar gak..tapi muka dia serius sebab bengangkan orang asyik gasak dia tanya

  10. attiey July 16, 2010 at 7:54 am #

    cian kat hero kecik akak…mesti takut sungguh dia…

    • rillys July 16, 2010 at 11:03 am #

      laju degupan jantung dia. akak pun sama seram..seb baik siang

  11. mummysyafie July 16, 2010 at 11:47 pm #

    meremang bulu roma..tapi kids tengok kan benda2 macam tu

    ingat dulu my nephew jumpa sumthing kat rumah parents. weols sedia maklum yang rumah parent mmg ada sumthing lar..macam saka yang arwah atuk tinggal kan. tapi tak pernah lak rasa menda tu akan muncul n menampakan diri dier.

    bila my nephew time tu umo 3 tahun nak gi dapur..terus tak jadi n jerit2 cakap ada hantu kat tingkap. mak aii..weols terus terdiam je..my dad masa tu dah taw so dier terus gi dapur n halau..ee…

    • rillys July 17, 2010 at 10:17 am #

      erkkk..nasib baik ur dad ada n pandai handle benda camni..kalau tak..pengsan!

  12. ibu mia July 18, 2010 at 8:02 pm #

    lily..anak aku pon kekadang ckp kat pool tu ade hantu..mate die bulat..tp muke die selamba je..so aku x tau die ckp betol ke x..kadang2 aku tanye sape ckp?die kate ayah lim yg ckp..teeeeettt.so aku pon kompius betol ke tak

    • rillys July 19, 2010 at 10:38 am #

      uiks..camne ayah lim boleh terlibat dalam cerita anak ko ni..hahaha..tapi kira berani zulaikha tu..tak nangis ponnn

Leave a Reply