Pukul 11am kita jumpa!

13 Jul

Salam 🙂

Apa tengok-tengok? Nampak lengan ni..nak kena backhand?

Sebelum pergi vacation haritu we all gather kat rumah nani dulu.

Memandangkan rumah dia kat nilai n we’re heading to melaka, so dengan senang hati jumpa jer kat situ dulu.

Ayang n husband sampai dulu. Then kitorang pulak…biasalah janji2 ayam.. janji kul 11am..tapi dekat kul 1pm baru tercongok..haha

Thanks to mama nani..yang kitorang panggil mama jugak since 10 years ago..sebab dengan baik hati sediakan nasi dan lauk dan juga laksa..perghh.. blurp! alhamdulillah…

Project leader..hawa..ponn sampai lambat..ekekeke..takpe dimaafkan..bukan rushing kemana pun. Tak jauh nilai – melaka..check in kan kul 2pm. Yang penting semua kekenyangan..driverlah kesian..berjaga sesorang..anak bini semua melentok dalam kereta.

Baby ha’im yang kuat berfikir..hihi..kalau dia tenung sesuatu tu sungguhlah khusyuk..ni tenung awek sok memang cair habis beb!

The kids dah tak sabar. Bila nak gerak..jomlah pergi..mehlah naik kereta.. haha..pepandai jer translate dialog diorang

Hero kecik yang tidur dalam kegembiraan..heading to melaka

Walaupun dari kecil berulang alik ke melaka, sebab kampung my parents kat sana..tapi trip kali ni paling seronok sebab dengan kawan2 yang super best!


More stories esok dan esok lagi…



26 Responses to “Pukul 11am kita jumpa!”

  1. ikiqzana July 13, 2010 at 12:20 pm #

    sedap tu dpt mkn laksa..
    mesti best n3 untuk esok di melaka.

    • rillys July 13, 2010 at 12:35 pm #

      dahlah sedap..tengah lapar pulak tu..fuhh syurga betul.
      hehe..tapi lagi best kalau dapat gi vacation kat sabah macam zana!

  2. Dee July 13, 2010 at 1:01 pm #

    wui..janji melayu sungguh..sib baik suma penyabar..nak2 ada food..hahaha..

    • rillys July 13, 2010 at 2:30 pm #

      aah..kalau tak kompem dah tukar jadi orang hijau

  3. attyfir July 13, 2010 at 2:53 pm #

    betui kan lily..dah selalu ke melaka..tp happy je.kalau dpt pegi ..lelagi dgn kawan2..kty pun mertua org melakau ..tp lor nie dah pindah bangi..sejak thn lps.

    • rillys July 13, 2010 at 3:41 pm #

      haha suka suki melaka jadi melakau..! aah kalau tak dengan family jer..bosan..huhu

  4. mekchu July 13, 2010 at 3:06 pm #

    depan rumah bang Z kat bukit jalil ke kat cheras? nabila skang sekolah kat kg.. sbb tu jarang nmpk dia

    • rillys July 13, 2010 at 3:45 pm #

      kat puncak jalil..berjiran dengan eina dmint jugak..aah eina ada bgtau dia sekolah kat kg..ingat bini abg z orang sabah..rupanya orang n.sembilan..tak pernah sembang..diorang jarang ada kat rumah

  5. rasp July 13, 2010 at 3:44 pm #

    tak kisah le lambat ke apa…
    sbb dah ada wonderful geng & gud food 😀

    • rillys July 13, 2010 at 4:04 pm #

      pandai u bagi ayat cover 😛

  6. Rozey July 13, 2010 at 10:04 pm #

    mmg besh pegi jln2…….lg2 klu ramai2……

    • rillys July 14, 2010 at 12:18 am #

      aah..lagi riuh jadinya bumi melaka tu 😀

  7. ibu mia July 13, 2010 at 10:49 pm #

    kari mama mmg mantap..mkn ngan ikan goreng plus sambal tempe.tp mama x tapaukan ke melaka..huhu..
    p/s:nani t suh mama masak lagi pastu invite la ktorg yg mmg suke mkn ni yeh

    • rillys July 14, 2010 at 12:18 am #

      nanti mama charge ikut kepala..haha..takpe2 janji dapat makan! ehh..nanti proceed yg makan2 kat Restoran Arab tu ekk

  8. Lady of Leisure July 14, 2010 at 12:10 am #

    rasa nak balik melaka lak.. hehe

    • rillys July 14, 2010 at 12:17 am #

      eh kg. u kat perlis kan. husband orang melaka ke?

  9. ArELeEz July 14, 2010 at 1:29 am #

    u’ve been awarded! amik kat blog leez, ek! 😉

    • rillys July 14, 2010 at 10:33 am #

      ohh thanks dear :)…later i pergi grab yer

  10. pinky July 14, 2010 at 10:21 am #

    ha..cpt hapdet. leh jd duide line utk next vacation saya nanti. hehe

    • rillys July 14, 2010 at 10:31 am #

      hehh..pergi vacation lagi? bestnya hidup! hiks..double best lagi sebab u takyah apply cuti..hehe

  11. ArELeEz July 14, 2010 at 10:35 am #

    jeles, owhh.. hu3..

    • rillys July 14, 2010 at 11:14 am #

      janganlah gitu :)…alaa u pun selalu gi vacationkan

  12. Sumijelly July 14, 2010 at 11:01 am #

    wah…. biasalah..nak pulak janjji ngan family.. lambat jer..hahaha
    x per..yg penting bersama kelurga..

    • rillys July 14, 2010 at 11:13 am #

      yg ni bukan dgn family..tapi dengan bff..hehe..aah yg penting dapat pergi vacation together

  13. ayang July 14, 2010 at 2:09 pm #

    U all (BFF) lah yg paling best dlm idup ayg…
    x sabo next planning ke Restaurant Arab tuh…
    p/s:Bg date awal2 yer…

    • rillys July 14, 2010 at 2:52 pm #

      same goes to me. koranglah kawan terbaik yg lily ada…
      ok nanti kita set pasal makan2 tu..will inform u earlier ok

Leave a Reply