kesian tak? sedih tak?

8 Jul

Salam 🙂

Hai! Ingat along lagi tak?

Lepas kenduri kahwin my BIL haritu, sempat jugak pergi jenguk along kejap. Sambil hantar jersey Brazil n England for him..my 2nd bro yang beli. Itu pasal dia beli jersey team pilihan dia jer..haha..yang tu awal2 dah keluarlah 😛…kat sana pun diorang layan worldcup tau..hiks

Anyway alhamdulillah along sihat…

Abang yang sleepy plus tired plus hungry = moody

Itulah, main kat kampung tak ingat dunia. When comes to rest time..barulah sakit sana sini badan tu. Pastu nak moody2..eee..nasib baik anak sendiri 😀

List for appointments dengan doktor. Diorang yang stay kat sinikan macam2 jenis OKU ada pastu warga emas lagi..so pasal kesihatan ni memang sangat kena alert.

The principal takde. So assistant dia jer yang melayan kitorang. Actually principal tu tengah handle satu kes. Ada sorang warga emas yang ditinggalkan anaknya kat hospital 4 bulan taknak tuntut ambil balik. Sakit tua biasalah dok rumahlah jaga. So pihak hospital minta tolong tempat along ni takeover nenek tu.

Main point here is..janganlah jadi anak derhaka. Janganlah dibuang ibubapa sesuka hati gitu..memang tak berkat hidup anak nenek tu. Assistant tu cerita..nenek tu kena strok so terbaring jerlah..cakap pun susah..airmata meleleh jer 24 jam..kesian…

Nampak tak anak kecil kat pintu tu? Actually ada lagi 5-6 orang budak kecil kat belakang dia. Diorang ni seronok kalau tengok orang datang. Aduh..kesian tengok..kitorang pun adalah bawa sikit barang makan, jajan2..itu yang tertinjau2 nak amik. Tapi assistant tu suruh tunggu nanti dia bagi2 kan.

Mostly yang stay kat sini keluarga tak datang melawat n ada yang tak dapat dikesan waris. Kira dah hantar dibiar camtu jer. Sedihkan…


20 Responses to “kesian tak? sedih tak?”

  1. zuris July 8, 2010 at 1:36 pm #

    itulah kan…mak sorang blh jaga nak ramai2.
    anak yg ramai tu lak langsung takleh nak jaga mak yg sorang pun.ish ishh…

    • rillys July 8, 2010 at 3:32 pm #

      sedih betul kalau dengar cerita camtu…

  2. Farah Y July 8, 2010 at 3:38 pm #

    Sangat menginsafkan.

    • rillys July 8, 2010 at 4:17 pm #

      marilah muhasabah diri 🙂

  3. kniedaz July 8, 2010 at 4:09 pm #

    kesiannya…ada juga anak2 yang buat ibu bapa macam tu..kalau dah anta tu, jenguk2 la..barula diorang tak rasa tersisih

    • rillys July 8, 2010 at 4:32 pm #

      selalunya kalau dah hantar kompem takkan datang jenguk. takut yang dihantar tu nak ikut balik

  4. attyfir July 8, 2010 at 4:12 pm #

    sedih kalo tgk org tua..atau oku yang terbiar..nie .

    • rillys July 8, 2010 at 4:30 pm #

      hmm..tak dapat nak bayangkan kesedihan diorangkan

  5. Lyn Yusoff July 8, 2010 at 4:44 pm #

    sedihnya… 🙁

  6. ibu mia July 8, 2010 at 5:27 pm #

    still remember d old days kat setiawan(mase ni lily duk setiawan) time tu overnite kat umah lily..ptg tu lepak ngan along kat garage umah tibe2 along suiittt..pastu die kate awekk lalu tu…hehe..rindu along.ngan kite je die nak salam..

    • rillys July 9, 2010 at 10:10 am #

      aahkan..amboi pandai nak tackle awek dia tu. till now kalau tanya pasal kawen kompem tersipu2 suka..hehe
      ..kalaulah dia boleh kahwin dah selamattt berderet cucu makpak aku agaknya

  7. lieza July 8, 2010 at 9:50 pm #

    mmg sayu hati tgk insan2 mcm ni..

    • rillys July 9, 2010 at 9:59 am #

      kita kena selalu bersyukur dengan hidup kitakan 🙂

  8. ArELeEz July 9, 2010 at 10:15 am #

    sampainye hati anak2 nenek tu buat dia camtu.. nanti diorang tua, diorang lak jadik camtu! bkn m’doakan but, pikirkan la natijahnye..

    • rillys July 9, 2010 at 10:19 am #

      aah kita bukan mendoakan kemusnahan hidup sesorang tu. tapi itulah hakikatnya..lambat laun dia akan terima
      juga balasannya

  9. azzey July 12, 2010 at 10:32 am #

    lily lotus: sape along tuh???

    • rillys July 12, 2010 at 11:49 am #

      along tu my big bro. after 30 years jaga dia my mom dah tak larat..dah berumurkan..so kitorang hantar dia kat situ..tapi sentiasa melawat dia..because we still love him n will always be. kalau nak tengok story pasal dia banyak kat blog lama ly n blog sini as well..panjang lebar explanation why we sent him there..hehe

  10. erin July 12, 2010 at 4:10 pm #

    nasib baik along punya keluarga yg menyayangi dia
    tentulah yg lain2 hiba tgk u all dtg jenguk along
    sbb the rest tu ada yg tak punye pelawat sepanjang mereka di sana
    kesian kan!

    • rillys July 12, 2010 at 5:27 pm #

      bila diorang jenguk2 dari luar kitorang panggil suruh join us..pastu layan2 diorang sembang..hmm sungguh
      menginsafkan

Leave a Reply