underneath pokok kelapak!

1 Jul

Salam…:)

Jangan tiru aksi ini jika anda takut tercucuk atau terluka tangan masa nak kopek kelapa gaya ini :P…but for baba, ini dah memang kerja dia dari kecik…

so niat dihati nak train 2 anak bujang kecilnya masa balik kenduri haritu..tapi I jerit2 guling2 tak bagi..belum time kononnya.. tunggulah diorang lepas sunat nanti or dah akil baligh ke..haha..u buat sorang2..kitorang tolong sambut jer boleh..dah macam main bola baling pulak masa ni…best!

Seronok kenduri kat kampungkan..semuanya gotong royong..actually ramai umat manusia disekitar kawasan I ambil pic ni..tapi saja nak kasi up sikit kat baba..sian dia penat gilos buat kerja..

few days kitorang kat sana mana dapat cakap lebih dari 5 minit..pastu time makan I kena call dia tanya kat ceruk mana, nak ajak makan sekali..or time dia nak mandi ke dia call I tanya mana beg baju..pastu dia tidur malam kat khemah..bila kesana sini buat kerja pastu kitorang berselisih boleh senyum cakap haiii jer..macam baru nak ngorat pulak…koser tau 😛

Ginilah gayanya..laki kemana bini kemana..anak2 pun entah kemana..ekekekee..tapi makpak memasing pesanlah kat sepupu-sepupu diorang yang besar tengokkan yang kecik2 tu..walaupun kekadang yang besar ni sebenarnya yang over nak buat benda2 ekstrem :D…

elehh korang pun gitu gakkan dulu masa makpak suruh jaga adik2 bila main, korang ala-ala harapkan pagar, pagar tu korang runtuhkan..haha..sama denganlah kita!

Yang penting walaupun penat buat rewang kenduri sampai nak sebut nama sendiri pun dah tak ingat, kami tatap gumbira!



24 Responses to “underneath pokok kelapak!”

  1. diraja22 July 1, 2010 at 11:42 am #

    bahagia di mana jua..

    • rillys July 1, 2010 at 12:00 pm #

      amin :)…yg penting bersama family tersayang

  2. rasp July 1, 2010 at 12:27 pm #

    cekapnya cik abe u kopek klapak..
    tapi kalo i pun tak brani nak soh my child gi tolong kecik2…
    teenagers gitu leh le kot hehehehe
    ngeri tengok “parang/pisau” yg terjojol tu…

    • rillys July 1, 2010 at 1:11 pm #

      dahlah benda tu sama tinggi dengan the kids..haha..cari nahas betul

  3. momguess July 1, 2010 at 12:46 pm #

    kduri kat kpg lah paling best
    tapi den xbrani nak cucuk2 kelapa mcm tu
    gerun ko

    • rillys July 1, 2010 at 1:02 pm #

      ly pun gerun kak..ekekekee

  4. cik aidacomei July 1, 2010 at 3:11 pm #

    alamak…! pakai pengopek kelapa yang mengerikan tu lagi ke? adusss…xsanggup nak gune..seram2..

    • rillys July 1, 2010 at 3:21 pm #

      pengopek tu lah yg paling disayangi..hehe..yer masih digunakan..baru terserlah kejantanan..haha

  5. Dee July 1, 2010 at 3:59 pm #

    jgn sis..i pun gerun..tajam tu benda tu..

    • rillys July 1, 2010 at 4:17 pm #

      huhu..tak2..tak buat

  6. Ada Dalina July 1, 2010 at 4:56 pm #

    bestnya…
    rindunya nak blk kg….

    • rillys July 1, 2010 at 5:05 pm #

      eh..tak pantang kat kg. ke?

  7. Farah Y July 1, 2010 at 5:39 pm #

    Untungnya ada suasana kampung macam ni. Kampung farah sebelah rumah je kat Shah Alam tu. Memang tak ada view kampung dah.

    P/s: Ngeri kopek kelapa macam tu!

    • rillys July 2, 2010 at 1:11 am #

      hehe..pergilah tumpang kampung kekawan 😀

  8. huda July 1, 2010 at 6:12 pm #

    wah, kenduri buat masak2 sendiri eks? seronok!

    • rillys July 2, 2010 at 1:10 am #

      aah..kalau kat bandar ni dah susah nak ada rewang camtu

  9. zukhiri July 2, 2010 at 11:06 am #

    aku pun kecik2 dulu keje ngopek nyor ngan ngangkut sawit klu cuti blk kg nk blk asrama kne kje bru bapak aku bg duit belanje…..hehehe…

    • rillys July 2, 2010 at 11:38 am #

      haha..bagus2..sok anak2 kau..buatlah camtu

  10. zukhiri July 2, 2010 at 11:07 am #

    klu org jawa die panggil rewang ni “gejobos”….

    • rillys July 2, 2010 at 11:37 am #

      ahaa..betul2..aku pernah dengar..ehh husband aku cakap tempat kau kota setia tu tempat permainan
      dia masa kekecik..ko ada abg baya dia tak..34 tahun..kot dia kenal

  11. REDBLOODSNOW July 2, 2010 at 11:12 am #

    uishhh terer nyer hubby akak kopek kelapa tuh ek. klo zie….sumpah gue cuak weh..haha

    • rillys July 2, 2010 at 11:35 am #

      itu memang kerja dia dari kecik..tolong bapaknya 🙂

  12. zukhiri July 2, 2010 at 11:47 am #

    aku xde abg umur 34 tahun…abg aku umur 38 tahun….namenye effendy ismail keje kt jaring skang….haha…

    • rillys July 2, 2010 at 12:12 pm #

      ooo takpe nanti aku tanya dia..kotlahhh dia kenal

Leave a Reply