abang takut dia lemas…

30 Jun

Salam…:)

Tersebutlah kisah..hehehee..ni ada satu kisah ala-ala tragis masa kenduri kahwin kat kampung haritu. Kisahnya anak buah baba..yang bertudung oren tu..nurul namanya..terjatuh dalam parit yang agak dalam kat tepi kawasan rumah mertuaku.

Haa disinilah tempat kejadian. Boleh tahan sesak nafas jugaklah kalau terendam dalam tu. So the story..biasalah anak2 kecil beriangria main kat tebing dan titian kat parit ni haa. Including abang n hero kecik..tapi baba dok ushalah dari jauh.

Tengah syok main baling batu, rendam kaki tu..si nurul ni boleh pulak tergelincir jatuh dalam parit! Apa lagi..semua dok cabut lari..hahadoiii sabar jerlah. And surprisingly abang yang penakut2 ayam tu jer yang stay kat situ..n dalam takut2 ayam tu abang beranikan diri tarik nurul yang dah ala-ala terkapai.. fuhh!

Baba dah standbylah kot anak teruna dia tak berjaya jadi hero.

And syukur he made it 🙂

Abang tarik tangan dia kuat2! Dia jerit2 nangis sambil minta tolong! Yang lain semua lari (including hero kecik :P)…mula2 satu tangan pastu dua2 tangan abang pegang..pastu dia boleh naik.

Mama, abang tolong dia jer..abang tak main dalam parit tu (sempat lagi takut kena marah tu).

Yer..mama percaya. And mama tak marahlah..(abang is gonna read my blog everyday lepas I balik kerja..so let him read this special entry dengan comments from readers..selalu dia tak baca comments)..mama vangga with u dear..syukurlah nurul tak apa2..cuma trauma kejaplah lepas tu plus basah lencun.

And malam tu masa nak tidur abang tanya..mama, abang act macam Ben 10 tak siang tadi? Hahahaa..aah yerlah..tapi abang hensem sikit dari Ben 10! Hiks..sampai ke pagi dia tidur tersenyum 🙂


16 Responses to “abang takut dia lemas…”

  1. aunty eina June 30, 2010 at 12:45 pm #

    wahh.. hero lah abamm ni!
    boleh jadi BEN10 lah cam ni..BEN10 puncak jalil eik..
    pandai2…

    • rillys June 30, 2010 at 1:01 pm #

      haha..boleh jadi bodyguard aira ni

  2. mar June 30, 2010 at 1:00 pm #

    wow! kak mar pn bangga dgn kamu abang!!

    so brave of u! tp sempat lg tu takut kene marah ye abang..hehe…

    bess la kak lily dpt anak2 bijak ni..hehe =)

    • rillys June 30, 2010 at 1:16 pm #

      uish..jgnlah puji melangit gitu :)…bukan apa dear, syukur abang ada rasa prihatin gitu..akak pun tak
      sangka..sebab actually dia tu agak penakut..tu orang kata kekadang kalau terlalu takut kita akan
      jadi berani

  3. zuris June 30, 2010 at 3:24 pm #

    bravo abang!
    kecil2 lagi dah jadi hero.
    besar nanti mesti jadi yg terbaik.ok?

    budak2 skrg dgn ben 10 ek?
    zuris dulu..batman was my hero.hehe

    • rillys June 30, 2010 at 4:46 pm #

      aah sekarang era Ben 10..yerlah masa zaman kita dulu..batman lah yg terbaik!

  4. mummysyafie June 30, 2010 at 4:37 pm #

    wah..abang jadi super hero arituh..bravo..bravoo

    • rillys June 30, 2010 at 5:12 pm #

      dengan tak sengaja beraninya tu..hehe

  5. ibu mia June 30, 2010 at 10:29 pm #

    terer2..pasni kite try test kat melaka pulak ok..

    • rillys June 30, 2010 at 11:39 pm #

      ekekeke..jgn cari pasal nani 😛

  6. Rozey June 30, 2010 at 11:49 pm #

    lily lotus: ckp kat abang….syabas bette…..ha3……congratus for abang !!! mmg abang hero !!!

    • rillys July 1, 2010 at 12:59 am #

      ly takyah cakapkan..dia baca ur comment..hehe..senyum simpul jer dia

  7. izza July 1, 2010 at 12:40 am #

    wah, abg betul2 jadi hero kali neh 🙂 budak2 kecik main air mmg kena tengok kan kak..

    • rillys July 1, 2010 at 12:59 am #

      yer dik..tgklah kat paper..hari2 ada yg lemas..ngeri!

  8. rasp July 1, 2010 at 12:24 pm #

    hebat lah abg…jadik hero!
    syabas….
    a knight in shining amour…

    • rillys July 1, 2010 at 1:11 pm #

      wah..tetiba dapat title pahlawan 😛

Leave a Reply