berpeluh mengeluh :D

24 Jun

Salam…:)

Lama tak story pasal gelagat my heroes..mehlah layan sikit.

I sampai rumah nak dekat maghrib semalam. And abang still on his baju sukan kindie. Haiyooo ini anak..balik kindie around 12.30pm..sampai ke sudah tak mandi tak salin baju. Hebat kulit abang menahan godaan bakteria ekk…

Sebelum kena bebel dia kemas the toys. Pandai pun..hehe..siap pakai topi suratkhabar..buat kat kindie katanya.

Liat betul nak suruh mandi anak bujang sorang ni. Soalan cepumas yang dia selalu tanya sebelum mandi..nak keluar gi mana2 ke mama? Sighhh…

Hero kecik ok..senang nak suruh mandi. Tatapiii..punyalah berjam-jam dalam toilet pastu taknak masuk. Habis semua tok nenek toys dia angkut nak cuci.  Anak ketiga sok taktaulah kes apa pulak..kehkehkehh

Baba, tolong buat ball guna paper kecik ni. Haa sampai semputlah ditiup tak kembang2 bola kertas tu. Ni pun satu hal jugak..asal balik kerja mesti dipaksarela menguji minda kami untuk buat sesuatu. Kes terlebih tengok channel TVIQ. Sighhh lagi sekali…

Dah mandi. Homework dah siap..hadap pc. By 9pm minum segelas susu.. kebabommm masuk tidur. I temankan abang tidur..dengan selamatnya I pun tertidur sekali.

Sekian laporan yang I buat lepas terjaga pukul 3am ni..baba dah check-in tidur kat hall layan bola..hahaa..biasalah worldcup adalah musim suami-isteri tidur berasingan. Sighhh jugak…



12 Responses to “berpeluh mengeluh :D”

  1. Dee June 24, 2010 at 2:53 pm #

    aiseh..tidur asing lak..camana nk dpt third baby nih..hihihi..

    • rillys June 24, 2010 at 3:56 pm #

      hahaa..takpe coba diwaktu lain 😛

  2. sofia June 24, 2010 at 3:04 pm #

    hehehe….gile kontra anak 1st ngan second…pening pale ea kak nak layan…surh mandi pun macam2 citer..hehe

    tgk gaya ank2 akk nih..bwt sofia terbyg plak nth cmane la pulak nasb sy dh ade anak nnt..hehe

    regards,
    Triplesmiley & 1 Sweet Love

    • rillys June 24, 2010 at 3:42 pm #

      hihi..tapi seronok tau sebenarnya..cewah cover balik 😛

  3. rasp June 24, 2010 at 8:53 pm #

    i pun kkdg tu kengkonon lah nak tidor kan sapphire…
    tapi tu laaa kkdg tu ‘terbelayar’ sama hahahahaha

    • rillys June 25, 2010 at 12:52 am #

      nampak sangat kita ni ibu yg sering keletihan…

  4. huda June 24, 2010 at 9:56 pm #

    uiks~ banyaknye sigh.

    anak2 buah saye semua suke mandi. even nak buang air kecik pon buka semua baju sbb nak mandi. g umah orang laen pon, buat2 alasan nak g toilet, pastu kate nak mandi. geram jer. huhuhuhu

    • rillys June 25, 2010 at 12:36 am #

      tapi tak baik banyak mengeluh sebenarnya..tapi tu lah..hmmm 😀

      bijak betul anak2 buah awak ekk..ada jer idea nak gi toilet mandi

  5. Wawa~* June 25, 2010 at 9:33 am #

    wahhh.. hero akak yg first tu bnyk rupa akak la… ekeke… tp ok laaa meke nguji minda kan. hopefully nnt tmbah bijak ^^

    • rillys June 25, 2010 at 11:04 am #

      ohh ye ke..hehe..kira anak mamalah yg 1st tu..memang sangat menguji minda dan kesabaran

  6. Rozey June 25, 2010 at 4:39 pm #

    lily lotus : Dun worry….abis World Cup nanti….baba akan cari u blk utk teman tido….*wink*…

    • rillys June 25, 2010 at 5:03 pm #

      hahaa! kelakar ok 😛

Leave a Reply