Bukan 1 bukan 2 tapi 3 beb aku terima nikahnya!

16 Jun

Salam…:)

Dup dap dup dap mamat ni masa tunggu tok kadi. Gua dah nak nikah beb.. katanya πŸ˜€

Cik Puan Lily melangkah masuk masjid..haha..anak2 haku mana weihh? Alaa.. feeling anak dara kejap bolehkan

Pot pet pot pet..pastu kejap2 tersedar ehh dalam masjid nak gosip2 plak!

Kejap2 jer pun I dapat pok pek dengan makcik2 baba. Pastu sambil2 tu kena monitor 2 budak ni. Takde maknanya nak bertafakur dalam masjid tu.

Ku sangka adik baba sorang jer nak nikah. Rupanya ada geng..ku sangka 1 tapi 2..dan sangkaan meleset lagi sebab…

Rupanyaaa 3 pengantin sekali nak dinikahkan!

Senang sekali harung ekk. Penuh jadinya masjid dengan rombongan 3 keluarga pengantin masuk mengadap πŸ˜€

Yang pengantin pertama dah lepas dengan sekali lafaz. Then turn farid pulak..adik baba..pun lepas sekali lafaz jer. Sekali brother yang no. 3 tu…5 kali lafaz beb baru lepas..huhu..sampai kena minum air u nak bagi tenang.

Bukan apa dia asyik tersasul tang mas kahwin rm101. Kejap2 kang dia sebut satu ratus ribu..pastu kang dia sebut satu ratus ratus..pastu lagi dia sebut seratus satu satu..hihi..sian gemuruh gamaknya. Tapi bila dah sah lepas kali kelima tu..satu masjid jerit ahhhh selamat!

Alhamdulillah..dah selamat πŸ™‚

Mak mertuaku yang tersenyum terima menantu baru :)..ehh menantu lama jangan dilupakan yer mak..hihi!

Tapi memanglah..tiap kali tengok orang nikah..dengan I sekali dok gabra..tah hape2. Nak gi belek album nikah japlah..boleh feeling malam pertama balik.. hahaa..tettttttt!



28 Responses to “Bukan 1 bukan 2 tapi 3 beb aku terima nikahnya!”

  1. farra June 16, 2010 at 11:26 am #

    slmat pengantin baru…

    • rillys June 16, 2010 at 12:04 pm #

      thanks farra πŸ™‚

  2. attyfir June 16, 2010 at 11:34 am #

    alhamdulillah pengantin yang last tu lepas gak ye..hehehhee.

    • rillys June 16, 2010 at 12:05 pm #

      itulah kak. suspen betul..hihi

  3. mrs.ecam June 16, 2010 at 11:42 am #

    hahahahh bab yg manten ke tiga lps lafaz ke lima org ckp ahh slmt tu klako…tp mmg btol la…org len nikah kite pong leh rs gabra gabannyer…hekhek

    • rillys June 16, 2010 at 12:03 pm #

      kan! orang lain yg nak nikah..orang lain pulak nervous

  4. Lyn Yusoff June 16, 2010 at 11:50 am #

    mak aihhh smpai 5 kali..
    confirm gemuruh.. org ramai sgt. heheheh

    • rillys June 16, 2010 at 12:03 pm #

      aah kot..seb baik lepas jugak akhirnya

  5. yaty June 16, 2010 at 11:51 am #

    alahai.. cian nye yang kena ulang 5x tue..
    sib bek lar lepas jugak kan..
    =)

    • rillys June 16, 2010 at 12:01 pm #

      menangis pengantin pompuang kang kalau tak lepas πŸ˜€

  6. eila June 16, 2010 at 12:13 pm #

    syoknya tgk org nikah…
    teringat time kite dulu2 kan..hehe
    bila dah ramai2 ni..mmg confirm pengantin laki ade yg tersasul..
    ye la sbb ramai beno yg mengadap die..hehe
    syukurla..sumer dah selamat..

    • rillys June 16, 2010 at 12:46 pm #

      itu pun nasib baik membelakangkan tetamu. kalau betul2 hadap..pengsan!

  7. Dee June 16, 2010 at 1:18 pm #

    5 kali? mmg jenis gugup ni lily..sian dia..sib baik selesai akhirnya..tp akan dikenang smpi bila2lah..hahaha..

    • rillys June 16, 2010 at 1:24 pm #

      aah..pastu tambah kesian sebab orang keliling gelak2..sian dia..tambah pulak yg nikahkan tu pak mertua dia..
      garang wooo nampak

  8. axim June 16, 2010 at 2:24 pm #

    ni lah namanya kawen beregu ekk..heheeee

    • rillys June 16, 2010 at 2:42 pm #

      haha! ini ok lagi..jgn sampai akadnya sorang tapi dgn 4 isteri sekaligus..haru!

  9. cintaqaseh June 16, 2010 at 3:28 pm #

    hahhaha…first time tau saya tahu ada event nikah sekali tiga macam ni.sure meriahkan…ramai pengantin baru..musim cuti sekolah adalah musim kahwin..=)

    • rillys June 16, 2010 at 4:15 pm #

      akak pun 1st time tengok..hihi..yg tak nikah ni pun gabra..inikan pula pelakon utama..hiks

  10. mr noble June 16, 2010 at 5:29 pm #

    selamat pengantin baru. nasib baik aku minum air kat water cooler masjid dlu sblom nikah. kalu tak, tak tau la berapa kali lafaz

    • rillys June 16, 2010 at 5:45 pm #

      janji air dalam masjid ekk..tenang sikit jiwa yer dak

  11. atie June 16, 2010 at 9:50 pm #

    sonoknye tawen… hehehehe

    –>>mudah2an kan….:D hope roh berjumpe tu betul la kan.. hehehe

    • rillys June 17, 2010 at 10:08 am #

      kawen memang seronok…ngeee πŸ˜€

  12. jehan najib June 16, 2010 at 11:45 pm #

    wow! meriah wei… aku tk pnah tgk lagi nikah beramai2 gini.. mesti photographer pening nk buat keje sbb banyak sgt rombongan…. takut tersalah snap je kang… heheheh

    • rillys June 17, 2010 at 10:00 am #

      pengantin pun kompem fenin gak. mana satu camera nak pandang..chaos betul

  13. pinky June 17, 2010 at 1:14 am #

    wah..nikah berjemaah! congrats utk psgn baru tu ye

    • rillys June 17, 2010 at 9:55 am #

      lain2 pasangan takpe sis. jangan satu pengantin laki nikah jemaah dengan 4 pengantin perempuan sekaligus..haru!

  14. Rozey June 18, 2010 at 10:39 am #

    Lily: Agaknya pengantin ke-3 tu gabra tgk 2 pengantin dah lepas….yg dia x lepas2 lagi…tu yag tersasul jerk tuh…..hi3…..

    • rillys June 21, 2010 at 11:13 am #

      hahaa..tapi dia nampak sangat konfiden..hihi..

Leave a Reply