my baby you… :D

7 Jun

Salam…:)

Happy school holiday untuk mereka2 yang berkenaan. Abang macam biasalah..subuh2 adam dah bangun..tu ok lagi..lepas dah jemaah..dia leh buat muka tercengang. Mama tak iron uniform abang..huaaa! Huhh..dah agak dah..so I tampal surat cuti kat dahi dia..hihi..terus dia senyum n tidur. Good boy.

Harini rasa nak telek belek pics my kids masa babylah. Malam tadi mimpi macam jaga baby..tu nak recall balik..rupa diorang atau baby lain. Who knows ada rezeki ke 😀

Kat atas tu pic abang masa bulan puasa tahun lepas. Tetiap malam bila baba nak gi terawih dia pun pakai songkok. Tapi bukan ikut pun..baba balik baru dia tanggalkan. Hiks..tahun ni dah boleh follow kot..insyaAllah

Ni masa abang 5 bulan kot. Semua baby pandai buat muka tercengang n melopong ekk. Terpinga2 gitu..bikin orang geram!

Pastu siap boleh feeling memikir masa depan


Part jerit2 ni takyah ajarlah. Memang bakat semulajadi 😀

Ok turn hero kecik pulak. Eh lupa..pasal rupa abang masa baby tadi tu tak samalah macam baby dalam mimpi I tu. Jom belek hero kecik masa baby pulak.

Budak kecik ni pantang dapat pegang benda. Semua dia ngap!

Just like his brother. Suka merenung masa depan 😀

Budak domok. Tapi sekarang dah susut..dah makin lasakkan. Makin besar makin domok takut gak obesiti pulakkan. Hehe..apepun rupa hero kecik masa baby pun tak sama dengan baby dalam my mimpi.

Maybe I pergi visit kekawan yang baru deliver kot dalam mimpi tu.

Apepun I’m happy with my 2 heroes pengarang jantung hatiku ini. Cuti sekolah ni 2 minggu berturut kena balik kampung baba. His brother is getting married. Minggu ni sebelah perempuan..kat Ipoh..eh nak singgah sekolah teknik yang dah sepuluh tahun ku tinggalkan..tapi ingat ke lagi jalan..hihihi.. takpe pakcik GPS ada.

U guys ke mana..Gold Coast? Jepun? Tour Europe?..or pergi Afrika tengok world cup? Hiks..yang penting take care!



24 Responses to “my baby you… :D”

  1. ikiqzana June 7, 2010 at 3:37 pm #

    comel anak2 lily masa dorang kecil. biasa la bila negok dorang dah besar ni teringin plak nak baby kecil.

    sama la klu ada rezeki nk tmbh baby skrg ni.

    cuti sekolah x kemana pun lily tggu awal bulan julai baru g jln jauh sikit.

    • rillys June 7, 2010 at 4:07 pm #

      anak2 zana lagi dah besarkan. dah sekolah dedua..mmg sgt molek bagi diorang adik lagi..hehe

  2. jehan najib June 7, 2010 at 3:42 pm #

    haaa! apa lagi weih! cepat2 ar produce…. hahahhahah!!

    • rillys June 7, 2010 at 4:05 pm #

      huhu..kalaulah semudah membeli ikan di pasar :P…takpe aku tunggu kau cukupkan 2 kuota dulu

  3. eina June 7, 2010 at 4:30 pm #

    lainyyer muka abamm yek..comel.. macam muka bb gurl pun ade nih..

    wahh mimpi baby ni. i doakan untuk u yerk!! caiyokk~~

    • rillys June 7, 2010 at 4:45 pm #

      hiks..lainkan muka abamm..hihi..thanks eina!

  4. zuris June 7, 2010 at 4:31 pm #

    boleh lah jumpa baby kysha dan mommy die yg comey nie.heehheee ;P

    apakah maksud mimpi tu?
    ada tanda2 tu kot…amin 🙂

    • rillys June 7, 2010 at 4:44 pm #

      insyaAllah ada rezeki nanti kita jumpa ekk..teringin nak kiss2 hug2 ur baby girl..boleh amik berkat ni..hiks

  5. juelee June 7, 2010 at 4:39 pm #

    comelnyeee anak akak masa kecil….skang dah ensemmm

    • rillys June 7, 2010 at 4:44 pm #

      semua baby comel masa kecikkan..geram jer memanjang..hehe

  6. Lyn Yusoff June 7, 2010 at 6:33 pm #

    comel..masa kekecik nampak semangat..
    dah besar.. memasing nampak susut… lasak kan..
    takpe.. janji sihat…

    • rillys June 8, 2010 at 1:31 am #

      aah..betul tu..yg penting sihat..dan yg peningnya makin nakal..hiks

  7. mulan June 7, 2010 at 10:37 pm #

    teknik Ipoh ? oh rindunya kat Ipoh .. hmm.. I pun tak ingat dah jalan ke sana ..

    • rillys June 8, 2010 at 1:31 am #

      u pun sekolah kat situ ke? teknik persiaran brash ipoh? nak kena minta bantuan pakcik gps lah

  8. syahira June 7, 2010 at 11:31 pm #

    assalamualaikum kak lily,

    maaf lama menyepi.
    rindu nak tengok pics keletah your kids.
    cuti-cuti blk kg ye.
    best! best! have a safe journey kak lily..
    sy cuti duduk rumah je.
    samb buat dissertation T_T

    • rillys June 8, 2010 at 1:30 am #

      salam syahira :)..aahlah lama tak nampak kat sini. hihi..thanks for ur prayer..rajin2 buat kerja kay!

  9. Lady of Leisure June 7, 2010 at 11:34 pm #

    i dok umah jer lately, layan perents yg datang ke sini masak2 untuk dorang..~:)

    • rillys June 8, 2010 at 1:28 am #

      wahhh..this is truly anak mithali..

  10. rasp June 8, 2010 at 12:49 am #

    eeeeeeeee chomelnya dorang…
    dari kecik till now…

    • rillys June 8, 2010 at 1:27 am #

      eeeee comel selamanya..mcm u sis 😀

  11. watie June 8, 2010 at 6:15 am #

    waaa comeyyyyyy kalau nengok gambo baby saya pun tingin gak nak baby hihihi

    • rillys June 8, 2010 at 9:35 am #

      uish..mya tu dah memang molek sangat dapat geng baru

  12. eynda June 8, 2010 at 9:15 am #

    Agaknyer mimpi bakal baby yg akan datang kot 😀

    • rillys June 8, 2010 at 9:34 am #

      kalaulah betul :D…hehehe

Leave a Reply