Cepat kahwin sebelum puasa :D

3 Jun

Salam…:)

Dah nak cuti sekolah ni macam open house raya pulak rasa. Tiap weekend ada jer invitation. InsyaAllah mana yang takde halangan tembok konkrit bolehlah pergi 😀

Kenduri kahwin ni I pergi last weekend. Anak kepada sepupu abah. Rumah dia dalam kawasan masjid jamek lama, upm serdang. Sepupu abah ni imam.. dapatlah sepagar rumah dengan masjid..sejuk mata memandang..hehe..

Khemah tetamu ada label ‘lelaki’ dan ‘perempuan’. Dah nama dalam masjid takkan nak berkaraoke bagai. Hehe..tapikan senangnya nak berjemaah..asal masuk waktu jer berapa langkah dah boleh ke masjid.

Camnilah jadi ibu..kehulu hilir. Kejap layan makcik pakcik berceloteh..kejap kang melayan anak tengah makan.

Pastu layan bergambar pulak..eh..mengapakah diriku tak pandang kamera.. haiyooo..

Dah kenyang. Alhamdulillah..dahlah selamba kodok sampai kat kenduri pukul 3.30pm..hiks..my sis lah lambat..tunggu dia datang from Seremban.

Malas nak kenalkan 😀

My encem boy. Hehe..abang baru habis midterm exam..eh..macam best jer bunyi anak dah amik exam bagai..haha..tunggu jerlah result yer bang.

My cute boy. Haha..cutekah? Yerlah..kat mataku cute sesaja.

Pic pengantin takdelah. I sampai pengantin dah tengah basuh periuk belanga :D. Anyway congrates to umi n pasangan…

Coming weekend ada lagi few invitations. Cepat wei buat kenduri kawen sebelum puasa ni..hihi..bahaya kawen lagi seminggu nak puasa..tapi yang imannya kuat takpe. Hohoho..kekadang pak lebai pun boleh gugur serban dengan godaan syaitonnn inikan pula jemaah biasa..ehh babai 😛



24 Responses to “Cepat kahwin sebelum puasa :D”

  1. mrs.ecam June 3, 2010 at 1:43 pm #

    hahahhahah stuju…stuju…tabik la kt spe yg nikah shari sblm pose aritu…heee spe ntah artis kot kn…
    .-= mrs.ecam´s last blog ..kenangan itu – part 2……… =-.

    • rillys June 3, 2010 at 4:35 pm #

      ooo ada ekk..gamble betul..hohohoo

  2. rasp June 3, 2010 at 1:51 pm #

    a’ah kan, mmg dah start dah musim ‘mengawan’ ooooppsss 😉
    .-= rasp´s last blog ..… 4 serangkai … =-.

    • rillys June 3, 2010 at 4:24 pm #

      hahah..musim meramaikan umat

  3. Dee June 3, 2010 at 2:08 pm #

    tulahkan..byk betul jemputan..yg mana sempat pegi leh ar pegi..yg mana x sempat harap dimaafkanlah..hehehe..

    • rillys June 3, 2010 at 5:25 pm #

      betul tu. maafkanlah yer…

  4. momguess June 3, 2010 at 2:46 pm #

    occay2
    nnt den akn aju kan soklan ni kek tunang den tu
    kalo kawin b4 pose mesti byk kena tingal pose kan
    heheheheh
    .-= momguess´s last blog ..edis kedua – CUTE BABY WITH CHOCOLATE =-.

    • rillys June 3, 2010 at 3:35 pm #

      eh..akak dah ada pengalaman takpe..tettt 😛

  5. Aleeya June 3, 2010 at 2:47 pm #

    asal cuti sekolah je ramai le org kawen kan..ni pun tak tau nak gi mana satu neh, tarikh lebih kurang jewww
    .-= Aleeya´s last blog ..Arjuna =-.

    • rillys June 3, 2010 at 3:14 pm #

      yerlah kang terkejar2 terlambat sampai plak..malu nanti..mana sempat jerlah

  6. Lyn Yusoff June 3, 2010 at 3:29 pm #

    lily,
    sekarang tak kisah lah, school holiday atau tak ke.. mmg tiap2 minggu ada wedding. sampai tak tau nak pegi yg mane klu dah smpai 3 4 jemputan… pening woooo…
    next week, my cousin’s wedding.. alahai… loteh den.. hehehe
    .-= Lyn Yusoff´s last blog ..Flower Hair Clip…. =-.

    • rillys June 3, 2010 at 4:52 pm #

      eh..cuma jemputan u jer i belum dapat..hehe

  7. REDBLOODSNOW June 3, 2010 at 3:55 pm #

    WAHHH BAGIUH AH. PENGATIN TUEE YG BASUH PERIUK BELANGA. KALAU NNTI ZIE JD PENGATIN KAN KAK LIL…KOSA NYA MAK NK BASOH NOKS…HAHA. NAMPAK NAK PENGATIN PEMALAS KAN KAN..HAHAHA 😛

    • rillys June 3, 2010 at 4:51 pm #

      haha..akak pun lari dulu..ngelat..berkurung dalam bilik..tettt

  8. Elyn June 3, 2010 at 6:12 pm #

    saya kawin dulu 2 bulan before puasa. hmm elok je dpt sedas dari MIL yg siap pesan jgn duk sesama dlm bilik bile siang ekekekekek
    .-= Elyn´s last blog ..Birthday Party Hasya. =-.

    • rillys June 4, 2010 at 12:29 am #

      ohh 2 bulan kira dah stabil sikit kot :P..apepun yg penting sesana happykan

  9. cathj June 3, 2010 at 9:01 pm #

    best lah attend wedding2 ni… ^_^…

    Psst… psst… boleh mintak email address tak?? email je kat I yer… cj.simplelife@gmail.com

    alaaa…. tau2 la kenapa…hehehhe… guest bulan June nyahhh… ^_^

    bole yerr… ^_^.. ma kasih…

    • rillys June 4, 2010 at 12:17 am #

      ohh my! i’m so surprised! i like :)…hehe…thanks dear, ok nanti i email u yer..

  10. lieza June 3, 2010 at 10:43 pm #

    yeay…lieza dulu kwen seminggu sbelom puasa..ahahaha

    • rillys June 4, 2010 at 12:03 am #

      ohh really?! eh tapi mesti bestkan..dpt menjalani ibadah puasa sebagai seorang isteri walaupun usia perkahwinan baru sangat

  11. attyfir June 4, 2010 at 12:04 pm #

    kty kan tau masjid nie ..
    dulu masa kty kecik2 ..nie lah tmpt kty mengaji tau .sekitar taun ujung 79 hingga 83..camtu ..
    .dulu iman masjid tu pun kty kenal..maybe lor nie org lain kot..ke mmg orang sama dr kty kecik..
    .-= attyfir´s last blog ..Free Domain =-.

    • rillys June 4, 2010 at 12:17 pm #

      ooo ye ke. kakty stay area situ ekk. dulu imam lain kot..pakcik ni baru 10 tahun gitu jadi imam kat situ..seronok kalau teringat balikkan

      • attyfir June 4, 2010 at 2:33 pm #

        owh kiranya mmg orang lain lah lily ..nasib .kty ingat still yang sama..dah nak terjah ..dulu kty duk quartes mardi ..
        .-= attyfir´s last blog ..Free Domain =-.

        • rillys June 4, 2010 at 3:02 pm #

          aah nama pakcik ly tu hassan. ooo akak stay situ dulu..ly baru lahir tahun 82 😀

Leave a Reply