Tidak kenal erti berjalan

16 Apr

1-IMG_5768

Hola. I’m back with story yang dah agak basi haha. Jalan2 kat Midvalley lepas wedding. Baba cari barang apa entah lupa dah.

2-IMG_5761

Deco2 sempena chinese new year. Haa kan ai dah kata agak basi haha.

3-IMG_5745

Adik wazif kalau bawa pergi mall ya Allah menguji tahap kesabaran sungguh. Naik stroller taknak. Dukung lagilah taknak. Masalahnya dia tak kenal erti berjalan. Dia hanya kenal erti berlari dan berlari. Haiii urut dada maknya.

4-IMG_5752

See.

5-IMG_5754

And see.

6-IMG_5758

Thanks to abang hasif yang gigih tolong mama haha. Pics ni semua sangat bermakna untuk masuk dalam album keluarga kita tau nakkk…

7-IMG_5759

Takleh tahanlah kejap2 stop nak tarik dia. Nak taknak kena dukung jugak. Baba bawa heavy things so takleh nak tolong. Mama jugaklah dapat chance bakar kalori heee. Thank you adik!

Hot air balloon kat Putrajaya

28 Mar

Hote belon

Hot air balloon kat Putrajaya datang lagi! Last ai pergi masa tahun 2011. Pastu tahun 2012 tak larat sebab tengah pregnant. Tahun 2013 pulak baby wazif kecik lagi. Tahun ni ngeeee inshaAllah memang nak pergi.

Jom jom event ni start 27th March till 30th March 2014. Kalau nak tengok hot air balloon fly2 bolehlah pergi pagi or petang. Kalau nak tengok night glow and fireworks bolehlah pergi malam.

Further details kat website balloon fiesta. Let’s have fun!

Cute lil girl

26 Mar

1011917_378813148886305_878265530_n

Amboi anak sapelah ni haha. I dapat kat FB. Sape2 ada gegirl kat rumah bolehlah groom camni hihi cute lil girl.

Kemain ramai tukang kipas

25 Mar

It’s so heartbreaking to hear about the latest news by our PM last nite. MH370 ended at the Indian Ocean. Innalillah…

My blog pun menyepi jer. So harini nak update sikitlah. Habis semua story dah basi. Oklah dari takde hehe.

1-11012014384

My brother and both of my sisters, birthday diorang dekat2. On 27th dec, 31st dec and 1st jan. Clap2 so bolehlah celebrate together. Memandangkan semua bz tahap cipan, delay punya delay dapatlah set one day buat bbq dalam bulan january tapi macam dah nak hujung2 gitulah. Jadilah dari takde.

2-11012014385

My other lilys

3-IMG_5660

Thanks husband, jadi tukang pembakar yang paling efficient

4-IMG_5663

Bro in law yang rajin jugak clap2

5-IMG_5667

Hahaha lawak gilalah pic ni. Kemain ramai tukang kipas. Paling tak tahan yang kecik sekali tu. Sian dia sampai mencangkung keletihan.

6-IMG_5669

7-IMG_5672

Jemput makan

8-IMG_5673

Happy birthday to my lovely brother and sisters!

9-IMG_5695

Yummy!

Secret recipe’s cake memang sedap.

10-IMG_5706

Nyummm sedapnya dia mamam!

Alhamdulillah our mini celebration went well. Semua kekenyangan tahap ular sawa haha. Thank you Allah for granting us the happiness in our family.

Anyway, let’s pray for MH370. Semoga usaha pencarian dipermudahkan dan segala misteri terungkai bagi menjawab seribu satu persoalan. Amin.

Pesawat mh370 doa untukmu

14 Mar

mh370-2

Seminggu dah berlalu. Masih tiada khabar berita mengenai pesawat MH370. Seminggu jugak my blog takde update. Takde mood actually. Even takde sorang pun passengers yang ai kenal dalam flight malang tu, tapi tetap terkesan dihati bila tengok video family members yang kesedihan dan penuh harapan menanti kepulangan mereka.

Ya Allah, kau kuatkanlah semangat mereka untuk mengharungi ujianMu yang berat ini. Harap mereka terus tabah dan semoga masih ada harapan untuk menemui mangsa2 dalam keadaan yang selamat hendaknya. Marilah kita terus berdoa untuk pesawat MH370.

Amin.

Sukatan cawan dalam gram

7 Mar

BLOG quick update

Info yang sangat berguna untuk penggemar2 pembuat kek, cookies dan seangkatan dengannya. Ni ada sukatan cawan dalam  gram. Lagi cepat dan senang kita sukat pakai cawan yer dak?

Page 1 of 16212345...1015...Last »